Kuluttajavirasto varoittaa neljästä pikavippiyhtiöstä

Kuluttajavirastolle on tullut useita yhteydenottoja neljästä eri pikavippiyhtiöstä. Yrityksillä on ollut erityisen kalliita eräpäivänsiirtopalveluita, sekä heidän perintä on ollut asiatonta, jopa lain vastaista. Poliisi tutkii kyseisten yritysten mahdollista rikollista toimintaa.

– Meidän tietoomme on tullut useita esimerkkejä erittäin törkeistä tapauksista. Apulaisvaltakunnansyyttäjä on tehnyt yritysten toiminnasta tutkintapyynnön nimikkeellä törkeä petos sekä markkinointirikos. Tällä hetkellä Helsingin poliisilaitos tutkii asiaa, kertoo kuluttajaviraston lakimies Juha Jokinen MTV3:n uutisille.

EC Finland ja M-Aurora yrityksillä on ollut käytössään käytäntö jonka mukaan heillä on ollut oikeus laskun viivästyksestä veloittaa 20 euron suuruinen eräpäivän siirtomaksu. Tämä sopimusehto on perintälain vastainen.

Kuluttajavirasto on saanut yhteydenottoja myös koskien perintäyhtiö GP- Perintätoimisto Oy:ta. Samainen yhtiö on aiemmin toiminut nimellä Arply Oy. Perintäyhtiö hoitaa neljän pikavippiyrityksen perintäasioita. Nämä yhtiöt ovat Aeriks, Tromvet, M-Aurora sekä EC Finland, joiden luottoja ovat olleet muun muassa E-credit ja Hetivippi. Kyseiset palvelut eivät ole enää käytössä.

Perintätoimisto on pikavippiyritysten saatavista erityisen nopeasti haastehakemuksia käräjäoikeuteen jossa ne on käsitelty tavallista nopeammalla summaarisella menettelyllä. Kuluttajavirastoon tulleiden tietojen mukaan pikavippiyhtiöt ovat lähettäneet maksullisia tekstiviestejä kuluttajille joissa on kehotettu ottamaan lisää lainaa, sekä kerrottu eräpäivänsiirto mahdollisuudesta. Mikäli kuluttaja on vastannut viestiin, häneltä on veloitettu erinäisiä summia. Räikeimmillään kuluttaja on saanut viestien johdosta jopa lähes 200 euron suuruiset lisäkustannukset lainallensa.

Viesteissä on myös uhkailtu muun muassa luottotietomerkinnällä. Eräs nuori pikavippaaja kertoi jopa maksaneen pikavippinsä kahteen otteeseen takaisin, sillä hän pelkäsi menettävänsä luottotietonsa.

Pikavippii.fi:n toimitus kehottaa pikavippiä hakevan tarkastamaan joko, että yritys on Etelä-Suomen aluehallintoviraston hyväksymä pienlainayhtiö, tai hakemaan lainaa vain tunnetuista yhtiöistä.

Tähän liittyvät artikkelit

Klikkaa Tästä  AL: Pikavippifirmoilla menee hyvin