Pikavippimainoksia sähköpostiin

Mediassa huomioitiin syyskuun lopulla siitä, kuinka ihmisten sähköposteihin tuli pikavippimainoksia yksityisten henkilöiden nimissä.

Sähköpostien lähettäjänä oli tavallisen henkilön nimi ja mainoksesta kävi ilmi vasta sähköpostin lopulla, että sen olikin lähettänyt pikavippiyritys.

Myös kuluttajavirastosta kommentoitiin uutista, että se ei ole hyvää markkinointitapaa. Kuluttajasuojalain mukaan markkinoinnissa tulee selkeästi käydä ilmi kuka tuotetta tai palvelua tarjoaa.

Muun muassa Satakunnan Kansa kyseli lukijoiltaan, mitä he olivat mainonnasta mieltä. Suurin osa vastanneista ei ollut kiinnittänyt mainoksiin sen suurempaa huomiota.

Eräs lukija totesi, että oikeiden henkilöiden nimillä tulleet mainokset ovat olleet enimmäkseen pelikasinoilta, ja että hänelle vippimainokset ovat tulleet ihan yritysten omilla nimillä.

Mainokset tuskin olivat luottavien vippien tarjoajien mainoksia, kun niitä ei mainostettu omalla nimellään.

Pikavippimainokset eivät kuitenkaan ole ainoita mainoksia, joita ihmisten sähköposteihin puskee. Jokainen on varmasti lukenut sähköpostilaatikostaan erilaisia lääkemainoksia, lehtimainoksia ynnä muita huijausviestejä joissa joku henkilö haluaa ostaa asunnon tai tarjota suurta perintöä.

Pikavippien sähköpostimainokset tuskin aiheuttavat pahempaa ongelmaa kenellekään. Suurempi ongelma on todennäköisesti verkkopankkitunnuksia kalastelevat tai muut haitallisia linkkejä lähettelevät roskapostimainokset.

Tähän liittyvät artikkelit

Klikkaa Tästä  HS: Kulukattoa pikavippiyhtiöille selvitetään