Euroloan korvasi pikavipit luottotilillä

Jo vuodesta 2007 asti kuluttajaluottoja tarjonnut Euroloan on uudistanut palveluitaan. Kaikki lainatuotteet on korvattu luottotili-palvelulla, joten Euroloanilta ei enää haeta yksittäisiä pikavippejä, vaan kaikki asiakkaat saavat käyttöönsä jatkuvan luottorajan.

Uudistusten taustalla on pikavippitoimintaan vaikuttavien lakien muutos. Nykyisen kaltaiset pikavipit katoavat markkinoilta, kun alle 2000 euron luoton todellinen vuosikorko saa kesäkuun alusta lähtien olla korkeintaan viitekorko lisättynä 50 prosenttiyksiköllä. Euroloanin uudessa palvelussa kaikkien lainojen todellinen vuosikorko onkin korkeintaan 51 prosenttia.

Luottotili toimii luottokortin tapaan, mutta sitä voi hyödyntää melko samalla lailla kuin pikavippejä. Ensimmäiseksi asiakkaat hakevat luottorajaa, joka voi olla suuruudeltaan 50 – 5000 euroa. Luottotilin avaaminen ei vielä velvoita mihinkään, sillä kuluja maksetaan vain nostetuista summista. Luottotililtä voi nostaa rahaa omalle pankkitilille varsin vapaasti, sillä nostoja voi tehdä niin usein kuin haluaa, kunhan ei ylitä luottorajaansa.

Siinä missä perinteisiä pikavippejä ei lain mukaan saa maksaa tilille yöaikaan, luottotiliä voi hyödyntää myös öisin. Asiakkaat voivat tehdä nostoja vapaasti mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

Merkittävä ero perinteisiin pikavippeihin on se, että Euroloan harkitsee luoton kustannukset asiakaskohtaisesti. Esimerkiksi luotettavat kanta-asiakkaat ja asunnonomistajat voivat saada luottoa halvemmalla. Euroloan ei kuitenkaan vaadi luottotiliasiakkailta vakuuksia tai takaajia takaisinmaksun turvaamiseksi.

Luoton kustannukset muodostuvat viitekorosta ja asiakaskohtaisesta marginaalista, joka voi olla 7,0 – 28,9 prosenttia. Euroloan varaa myös mahdollisuuden periä esimerkiksi kuukausimaksua ja nostoprovisiota. Lisäksi kuluja voi tulla lisäpalveluiden käytöstä, esimerkiksi luottorajan nostamisesta tai eräpäivän siirrosta.

Euroloan kertoi tiedotteessaan huhtikuun alussa, että asiakaskohtaisen hintaharkinnan taustalla on luottoriskin hallinta.

– Hintaryhmät mahdollistavat luottoriskin tehokkaamman hallitsemisen sekä kannattavan liiketoiminnan rakentamisen huomattavasti suuremmalle asiakaskunnalle, kertoi Euroloanin Suomen maajohtaja Samuli Korpinen tiedotteessa.

– Uskomme vahvasti siihen, että luottoriskin hallitseminen on vakuudettomassa kuluttajarahoituksessa kaiken perusta.

Asiakaskohtaisista hinnoista huolimatta Euroloan aikoo edelleen tehdä luottopäätöksen heti, kun asiakas on lähettänyt lainahakemuksensa.

Lisätietoja Euroloanin luottotilistä

Tähän liittyvät artikkelit