Yle: Torniossa aloitetaan sosiaalinen luototus

Yle uutisoi viime viikolla, että Tornio on alkanut valmistautumaan tulevaan pikavippien lakimuutokseen. Tornio on päättänyt ottaa käyttöön sosiaalisen luototuksen käyttöön jo heti ensi keväänä.

Tornion sosiaali- ja terveyslautakunta on päättänyt lokakuun alussa, että sosiaalinen luototus otetaan käyttöön huhtikuussa 2013. Määrärahaa vuodelle on varattu 50 000 euroa.

Sosiaalinen luotto on tarkoitettu pienituloiselle tai vähävaraiselle henkilölle. Henkilö voi hakea sosiaalista luottoa, mikäli hänellä ei ole mahdollista saada esimerkiksi kohtuuehtoista luottoa pankista. Tähän voi olla syynä esimerkiksi maksuhäiriöt.

Sosiaali- ja terveyslautakunta haluaa pyytää Tornion kaupunginhallitusta selvittämään, voisiko kaupungin henkilöstöresursseja käyttää hyödyksi toiminnassa tai voisiko yhteistyötä harkita mahdollisesti muiden kuntien kanssa.

Sosiaalisen luoton tarkoituksena on ehkäistä henkilön ylivelkaantumista sekä taloudellista syrjäytymistä.

Sosiaalisen luoton järjestäminen on jokaiselle kunnalle vapaaehtoista toimintaa. Kunnat voivat itse päättää sosiaalisen luototuksen laajuudesta sekä luottopääoman määrästä sekä luottojen suuruudesta tarpeen mukaan. Kunnat voivat myös järjestää sosiaalista luottoa yhteistyössä.

Sosiaalista luottoa ei kuitenkaan myönnetä läheskään jokaiselle sitä hakevalle, sillä luoton saantiin vaikuttaa maksukyvyn lisäksi myös moni muu asia, kuten arvio maksuhalukkuudesta. Sosiaalisen luoton kanssa käsi kädessä toimii talous- ja velkaneuvonta, sillä sosiaalisen luoton katsotaan olevan viimeinen keino henkilön talouden hallinnan kuntoon saamiseen.

Tähän liittyvät artikkelit

  • HS: Pikavippifirmalle tiukka rangaistus – jopa 100 000 euroaHS: Pikavippifirmalle tiukka rangaistus – jopa 100 000 euroa Pikavippifirmalle rangaistus puuttellisesta markkinoinnista. Kuluttaja-asiamies vaatii lainsäädännön tiukentamista ja asiaan puuttumista. Sakkoja jopa 100 000 euroa.
  • Uusi puolustusministeri haluaa parantaa varusmiesten olojaUusi puolustusministeri haluaa parantaa varusmiesten oloja Suomelle on valittu uusi puolustusministeri Carl Haglund. Haglund haluaa yrittää parantaa varusmiesten arkea kasarmilla suomalla varusmiehille mm. langattoman nettiyhteyden.
  • Velkajärjestelylakia uudistetaanVelkajärjestelylakia uudistetaan Oikeusministeriö on asettanut työryhmän uudistamaan velkajärjestelylakia. Velkajärjestelylain uudistaminen sekä nykyisten ongelmien selvittäminen on kirjattu hallitusohjelmaan. Ehdotuksen on tarkoitus valmistua kesäkuussa 2013.
  • Bank NorwegianBank Norwegian Bank Norwegian on edullista lainaa tarjoava rahoitusalan yritys. Myönnettävät luotot ovat 1000 - 50 000 euron väliltä, joten palvelu voi rahoittaa hieman suuremmatkin rahantarpeet. Tee hakemus heti ja saat luottopäätöksen nopeasti.
  • Pikavippiyhtiöiden mainonta syynissäPikavippiyhtiöiden mainonta syynissä Egen mainoskampanja on saanut ainakin Taloussanomien toimituksen mielenkiinnon heräämään. Taloussanomat olivat olleet yhteydessä mainoksen johdosta kuluttajavirastoon.
  • TililuottoTililuotto Tililuotto on jatkuva luotto, jonka käyttäjä voi valita nostamansa lainasumman vapaasti luottorajansa puitteissa. Tunnetuin tililuoton muoto on luottokortti, mutta yhä useammin on tarjolla kortittomia tililuottoja, joita voi hakea internetin kautta samaan […]
  • Pikavippien loppuminen lisää mahdollisesti rikollista toimintaaPikavippien loppuminen lisää mahdollisesti rikollista toimintaa Pikavippien kielto ja rajoitus on ollut kovasti puheenaiheena. Eduskunnan täysistunnossa käytiin läpi kahta lakiesitystä koskien pikavippejä. Vippien kieltämisellä kuitenkin on myös kääntöpuoli.
  • JoustoluottoJoustoluotto Joustoluotto on lainamuoto, jolla tarkoitetaan yleensä tililuottoa, luottotiliä tai vastaavaa jatkuvaa lainaa.Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava laina. Joustoluoton avulla voi hankkia talouteen pientä liikkumavaraa, sillä joustoluottoa voi nostaa […]
  • Yle: Pikavipeille esitetään jopa täyskieltoaYle: Pikavipeille esitetään jopa täyskieltoa Pikavipeille suunnitellaan lainsäädännön tiukentamista ja kansanedustajat pyrkivät saamaan pikavipit kiellettäväksi jopa kokonaan.
  • Sosiaalinen luotto on tarkoitettu ensisijaisesti vähävaraisilleSosiaalinen luotto on tarkoitettu ensisijaisesti vähävaraisille Eduskunnan puhuessa pikavippien kieltämisestä ja rajoittamisesta nousi esille myös sosiaalinen luotto. Eduskunnassa oltiin sitä mieltä, että sosiaalista luototusta tulisi kasvattaa ja korostaa, jotta taloudellisissa vaikeuksissa olevat ihmiset saisivat apua.
Klikkaa Tästä  Lakivaliokunta tukee pikavippilakien kiristämistä