Varo uusia huijareita pikavippimarkkinoilla

Pikavippejä netissä markkinoivista palveluista suurin osa on luotettavia toimijoita, joiden kautta pikalainan saa ongelmitta. Alalle mahtuu kuitenkin myös epämääräisiä toimijoita, joten vippiä netistä hakiessa on tärkeä selvittää lainaa myöntävän palvelun luotettavuus.

Nimellä DLC-Mobivippi toimiva palvelu on viime viikkoina mainostanut netin keskustelufoorumeilla uudenlaista vippiä, jota lupaavat myöntää myös luottotiedottomille ja jonka saa helposti tekstiviestillä ilman pankkitunnuksia. Palvelu pyytää lähettämään sähköpostilla henkilö- ja pankkitiedot ja soittamaan tämän jälkeen maksulliseen numeroon, jolloin vippi veloitetaan puhelinlaskussa.

Keskustelufoorumeilla kerrotuista kokemuksista selviää, että kyseessä on huijaus, eikä lainattuja rahoja makseta tilille lainkaan. Lainan kulut kyllä veloitetaan puhelinlaskussa.

Huijauksen kohteeksi joutuneiden voi olla vaikeaa saada rahojaan takaisin, joten vippiä hakevan on tärkeää varmistaa palvelun luotettavuus jo etukäteen. Mutta miten tunnistaa luotettava vippipalvelu?

Luotettavan vippipalvelun löytäminen ei ole niin vaikeaa kuin voisi kuvitella, sillä markkinoilla on paljon luotettavia, asiallisesti ja lain mukaan toimivia vippipalveluita.

Huijarit paljastaa ensimmäiseksi usein se, että ne lupaavat jotakin mikä kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Esimerkiksi lainaa luottotiedottomille lupaavat vippipalvelut on lähes aina huijauksia, sillä jo laki vaatii luotonantajaa tarkistamaan lainanhakijan maksukyvyn lainaa haettaessa. Sama tilanne on mikäli lainaa luvataan ilman lainahakijan henkilöllisyyden tunnistamista. Käytännössä netistä vippiä haettaessa hakijan henkilöllisyys tulee aina tunnistaa verkkopankkitunnuksilla. Lainaa ei saa enää myöntää pelkästään tekstiviestillä tai puhelinsoitolla, ellei ensin ole tehty tunnistautumista jollakin luotettavalla tavalla. Pelkällä tekstiviestillä vippiä lupaavat yritykset ovat käytännössä aina huijareita, kuten yllämainitusta DLC-Mobivipin tapauksessa.

Seuraavaksi kannattaa selvittää, että palvelu noudattaa Suomen lakia. Helpointa on tarkistaa Etelä-Suomen Aluehallintoviraston luotonantajarekisteristä, että vippipalvelulle on myönnetty toimintalupa. Kaikkien pikavippejä myöntävien yritysten tulee rekisteröityä ennen toimintansa aloittamista, joten jos palvelua ei löydy rekisterin listalta, on hyvin todennäköistä, että kyseessä on huijaus.

Klikkaa Tästä  Euroloan mukaan uuteen rahoitusjärjestelyyn

Suomen Pienlainayhdistys Ry ottaa jäsenekseen vain erityisen luotettavaksi havaittuja vippipalveluita, jotka lisäksi sitoutuvat noudattamaan yhdistyksen eettisiä sääntöjä. Yhdistyksen jäsenlistalta löytyvää vippipalveluita tarjoavaa yritystä voi huoletta pitää luotettavana.

Ennen vipin ottamista voi tarkistaa vielä mitä kyseisestä palvelusta on kirjoitettu keskustelufoorumeilla. Mikäli monet kertovat tulleensa huijatuksi kyseisen palvelun taholta, kannattaa etsiä muita vaihtoja.

Luotettavia vippipalveluita löytyy muun muassa vippilistastamme.

Tähän liittyvät artikkelit

Klikkaa Tästä  Taloustietämyksen puute ei selitä ylivelkaantumista