Vain harva suomalainen kuuluu parhaimpaan luottoluokitukseen

Suomen Asiakastiedon mukaan vain noin 12 prosenttia suomalaisista kuuluu parhaimpaan AAA-luottoluokkaan. Kuitenkin lähes joka kuudennella suomalaisella on maksuvaikeuksien riski selvästi kohollaan tai se on korkea.

Luottoluokitukseen vaikuttavat henkilön ikä, siviilisääty, talouden koko, asumis- ja asuinaluetiedot sekä henkilön vastuuasemat yritystoiminnassa. Tutkimukseen kuuluu kaikki täysi-ikäiset Suomessa asuvat Suomen kansalaiset.

Suomalaisista yhteensä 17 prosenttia kuuluu joko luottoluokkaan B tai C, joilla maksuvaikeudet ovat erittäin todennäköisiä tai luokkaan A jossa riski on selvästi kohonnut. Maksuhäiriömerkinnät ovatkin lisääntyneet huomattavaa vauhtia vuoden aikana. Kuitenkin vain pieni osa maksuhäiriöistä on aiheutunut pikavipeistä.

Usein pikavippiasiakkaana kuitenkin on henkilö jolla on huono luottoluokitus. Tämä tuottaakin usein pikavippi-yrityksille harmaita hiuksia, sillä maksuhäiriöt eivät saavuta rekisteriä hetkessä. Näin olleen vippiyritykset eivät voi tietää henkilön heikosta luottoluokituksesta ja maksukyvyn arviointi on hankalaa.

Suomen Asiakastiedon tiedotteessa luottoa myöntäviä, sekä osamaksukauppoja tekeviä yrityksiä kehotetaan tarkistamaan luotonhakijan taustat huolella. Kuitenkaan tällä hetkellä ainoastaan pankki pääsee käsiksi laajempiin tietoihin asiakkaistaan. Muut yritykset ja luotonantajat voivat tarkistaa vain henkilön maksuhäiriöhistorian.

Tämän vuoksi pikavippi-yhtiöt ovat ehdottaneet eduskunnalle positiivista luottorekisteriä, jotta vippiä myönnettäessä voitaisiin paremmin arvioida hakijan luottokykyä. Positiivisesta luottorekisteristä olisi etua myös asiakkaille, sillä heille ei myönnettäisi luottoa, joita he eivät pysty hoitamaan. Samalla pikavippiyritysten luottotappiot pienentyisivät.

Tähän liittyvät artikkelit

  • Velkajärjestelyjen tarve lievässä kasvussaVelkajärjestelyjen tarve lievässä kasvussa Velkajärjestelyjen ja velkaneuvonnan tarve on kääntynyt kasvuun. Se heijastelee yleistä taloustilanteen heikkenemistä.
  • Vertaislaina muodostumassa uudeksi pikavipiksiVertaislaina muodostumassa uudeksi pikavipiksi Kun velkaantuneen tilanne on muodostunut sellaiseksi, ettei lainaa ole enää mahdollista muualta saada, usealle ainoaksi mahdollisuudeksi muodostuu vertaislainan hakeminen.
  • Pikavippivelat työllistävät käräjäoikeuksiaPikavippivelat työllistävät käräjäoikeuksia Pikavipit uhkaavat aiheuttaa käräjäoikeuksiin ruuhkia myös muualla kuin Satakunnassa. Ylen mukaan pikavipeistä johtuvat velka-asiat ovat lisääntyneet huomattavasti monessa käräjäoikeudessa.
  • RahapalveluRahapalvelu Rahapalvelu lainaa 100 – 4 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajien hankkimista. Rahapalvelulta lainatessasi, sinun ei tarvitse tietää lainaa hakiessasi paljonko lainaa lopulta tarvitset käyttöösi.
  • Pikavippien suosio taantumassaPikavippien suosio taantumassa Uusimman Säästäminen, luotonkäyttö ja maksutavat –tutkimuksen mukaan pikavippejä suosivat eteenkin ihmiset jotka eivät suunnittele talouttaan muutamaa kuukautta pidemmälle. Yleensä näiden henkilöiden talouden menot olivat tuloja suurempia.
  • Lainaa ilman luottotietojaLainaa ilman luottotietoja Keskustelupalstoilla liikkuu toisinaan huhuja, että joku on onnistunut saamaan lainaa ilman luottotietoja. On kuitenkin erittäin epätodennäköistä, että mikään pikavippi-, laina- tai kulutusluottopalvelu myöntäisi lainaa henkilölle, jolla on merkintä […]
  • Vanhemmat huolissaan lastensa vippaamisestaVanhemmat huolissaan lastensa vippaamisesta Kuten kaikki vanhemmat tietävät, eivät huolet omasta lapsesta lopu siihen kun lapsi tulee täysi-ikäiseksi ja muuttaa pois kotoa. Huolenaiheet kuitenkin monesti tietysti vaihtuvat - enää ei huoleta alkoholin käyttö opiskelijabileissä tai seksuaalinen […]
  • Positiivinen luottorekisteri ratkaisuksi ylivelkaantumisongelmiinPositiivinen luottorekisteri ratkaisuksi ylivelkaantumisongelmiin Positiivinen luottorekisteri voisi toimia tehokkaana ratkaisuna ylivelkaantumisongelmiin. Rekisteriä toivovat niin pikavippitoimijat, kansanedustajat kuin ylivelkaantuneet itsekin.
  • KL: Suomalaiset pikavipit maailmanmarkkinoilleKL: Suomalaiset pikavipit maailmanmarkkinoille Suomalaiset pikavipit siirtyvät yhä laajemille maailmanmarkkinoille Ferratumin avatessa toimistonsa Uuteen-Seelantiin. Ferratum toimii 17 eri maassa.
  • Kokemuksia pikavipeistäKokemuksia pikavipeistä Lehtien kirjoittaessa velkaongelmiin joutuneista vippaajista voi olla yllättävää, että suurin osa pikaluottoja ottaneista ovat tavallisia työssäkäyviä ihmisiä.
Klikkaa Tästä  Mikä on totuus pikavipeistä?