Nuorten ylivelkaantumisen syy ei pelkästään pikalainoissa

Nuorten aikuisten, eli alle 30-vuotiaiden taloudellista tilannetta selvittänyt Mun talous – hanke, on saatu päätökseen. Hanke toteutettiin vuosien 2013 – 2017 välillä. Selvityksen perusteella nuorten talous saattaa luisua velkakierteeseen, mikäli tämä joutuu hankkimaan rahoitusta esimerkiksi takuuvuokraa varten.

13.5.2018
Read More >>

Finanssialan mukaan lainaaminen kiihkeintä 20 vuoteen

Yritysten ja kotitalouksien ottamat luotot ja lainat ovat lisäntyneet viime vuodesta, ilmenee uunituoreesta Finanssiala Ry:n tuottamasta pankkibarometristä. Yksikään barometriin vastannut pankinjohtaja ei usko, että lainojen kysyntä tulisi ainakaan vähenemään vuonna 2018.

27.12.2017
Read More >>

Pikalainojen ja kulutusluottojen korkokatto 2017

Pikalainoihin liittyen on havaittu ongelmia koko niiden olemassaolon ajan. Pikalainoja on pyritty viime vuosina rajaamaan erilaisten lakien ja säädösten mukaan. Vuonna 2013 tuli voimaan alle 2000 euron lainojen korkoja rajaava laki korkokatosta.

11.4.2017
Read More >>

Keskimääräinen pikavippi on jo 520 euroa

Pienlainojen keskimääräinen koko on kasvanut jo 520 euroon. Tieto selviää Tilastokeskuksen luottokantatilastosta, jossa on tietoja vuoden 2015 toisella neljänneksellä myönnetyistä kuluttajaluotoista. Vielä tämän vuoden alkupuolella keskimääräinen vippi oli vain 191 euroa.

15.9.2015
Read More >>

Kuulevatko kaikki ulosotostani?

Ulosottoon joutunut saattaa pohtia, selviääkö tilanne pomolle ja kaikille tutuille. Harva tulee kertoneeksi avoimesti ulosottoon joutumisesta, vaikka ulosoton kanssa joutui viime vuonna asioimaan puoli miljoonaa suomalaista.

2.9.2015
Read More >>

Hae velkaongelmaan apua heti

Ylivelkaantuminen ja oman talouden hallinnan menetys hävettää ja ahdistaa usein, mutta ongelmissa ei kannata jäädä rypemään vaan etsiä niihin reippaasti apua.

20.8.2015
Read More >>

Varo tietojenkalastelua

Netissä ja sähköpostissa voi törmätä tapauksiin, joissa joku yrittää onkia selville käyttäjätunnuksia tai salasanoja. Usein nämä huijarit esiintyvät jonkin yrityksen nimissä vaikuttaakseen luotettavilta. Huijauksia on yritetty esimerkiksi joidenkin pikavippiyritysten nimissä.

1.4.2015
Read More >>

Bonusta tilille lainaa hakemalla

Kauppojen bonuskortit ovat jo monille tuttu tapa saada rahaa takaisin ostoksista. Uuden palvelun avulla voit saada rahaa takaisin jopa ottamastasi pikavipistä tai kulutusluotosta.

16.8.2013
Read More >>

Pikavippipalvelu Laina.fi siirtyi tililuottoon

Jo useampi lainapalvelu on varautunut kesäkuun alun lakimuutoksiin vaihtamalla pikavipit tililuottoihin. Tuotteitaan ovat uudistaneet ainakin Euroloan ja Laina.fi, ja myös Viestilaina ja Ferratum kertovat verkkosivuillaan, että uudistuksia on luvassa.

23.5.2013
Read More >>

Mikä sosiaalinen luotto?

Kuntien tarjoama sosiaalinen luotto on edullista lainaa, jota myönnetään jopa maksuhäiriöisille. Luoton saaminen ei kuitenkaan ole välttämättä helppoa.

18.4.2013
Read More >>

Suomen Pienlainayhdistys lopettaa

Suomen Pienlainayhdistys on päättänyt lopettaa toimintansa. Syynä on kesäkuussa voimaantuleva kuluttajansuojalain muutos, joka tekee pikavippien tarjoamisen kannattamattomaksi.

4.4.2013
Read More >>

Todellinen vuosikorko ei ole koko totuus

Jos otat 100 euron pikavipin kuukauden maksuajalla, pikavippisi todellinen vuosikorko on todennäköisesti yli 1000 prosenttia. Kuulostaako hurjalta? Kyllä. Tarkoittaako se, että maksat korkoja yli 1000 prosenttia, siis moninkertaisesti yli alkuperäisen lainasumman? Ei missään tapauksessa.

25.2.2013
Read More >>

TalSa: Pikavippifirmoja kadonnut jo

Pikavippii.fi kertoi maanantaina, että Ylen mukaan uusi laki ei vielä ole saanut pikavippifirmoja lopettamaan lainatoimintojaan. Aivan päinvastaisella linjalla on kuitenkin Taloussanomat.

22.2.2013
Read More >>

Mikä on totuus pikavipeistä?

Pikalainayhtiö Risicum haluaa korjata pikavippeihin liittyviä väärinkäsityksiä. Mediassa käsiteltyjen tapauksen vuoksi pikavippien vaikutus esimerkiksi ylivelkaantumiseen kuulostaa usein todellista merkitystään suuremmalta.

1.2.2013
Read More >>

Pikavipin voi saada ilmaiseksi

Kilpailu pikavippimarkkinoilla on nyt niin kovaa, että osa palveluista houkuttelee asiakkaita jopa ilmaisilla pikavipeillä. Mikäs sen mukavampaa! Keräsimme lukijoidemme iloksi parhaat tarjoukset.

22.1.2013
Read More >>

Lakivaliokunta tukee pikavippilakien kiristämistä

Hallitus haluaa asettaa pikavipeille korkokaton ja rajoittaa lisämaksullisia tekstiviestipalveluita. Lakivaliokunta tukee rajoituksia, sillä pikavippien tuottamia ongelmia ei valiokunnan mukaan ole aikaisemmilla lainsäädäntötoimilla pystytty riittävästi vähentämään.

11.12.2012
Read More >>

Velkajärjestelylakia uudistetaan

Oikeusministeriö on asettanut työryhmän uudistamaan velkajärjestelylakia. Velkajärjestelylain uudistaminen sekä nykyisten ongelmien selvittäminen on kirjattu hallitusohjelmaan. Ehdotuksen on tarkoitus valmistua kesäkuussa 2013.

27.11.2012
Read More >>

Pikavippimainontako harhaanjohtavaa?

Pikavippialan mainonta puhuttaa paljon mediassa sekä pikavippimainontaa halutaan kieltää katukuvasta. Pikavippimainontaa mielletään aggressiiviseksi sekä ihmisiä harhaanjohtavaksi. Kuitenkin suuremman median piiloon jää monet muut huijausmainokset ja puhelinmyyjät.

23.11.2012
Read More >>

Tie ylivelkaantumiseen

Yle kuvasi dokumenttia kolmesta ylivelkaantuneesta henkilöstä, siitä millaista on elää ylivelkaantuneena ja ulosotossa, sekä miten siihen tilanteeseen on päädytty.

20.11.2012
Read More >>

Pikavippien suosio kasvussa

Tämän vuoden toisen neljänneksien, eli 1.4-30.6 välisen ajan Luottokanta-tilasto on julkaistu syyskuun puolessa välissä. Tilastokeskuksen ylläpitämän ja julkaiseman tilaston mukaan pienlainat ovat edelleen suosittuja.

28.9.2012
Read More >>

NRJ:llä menossa pikavippikilpailu

Radiokanava NRJ:llä on menossa kilpailu yhteistyössä pikavippi.fi:n kanssa. NRJ ja pikavippi.fi etsii hyviä rahoitustarpeita ja joka perjantai NRJ:n aamupojat valitsevat parhaimman tarinan ja palkitsevat sen.

14.9.2012
Read More >>

Kaupungit kieltävät pikavippimainokset katukuvasta

Yhä useammat kaupungit ovat aikeissa kieltää pikavippien mainonnat. Uusimpina kaupunkeina pikivippien mainontakiellosta on päätetty Tampereella ja Kouvolassa, joissa pikavippejä ei saa enää mainostaa kaupungin omistamilla mainospaikoilla.

29.8.2012
Read More >>

Mitä vaihtoehdoksi?

Mitä vaihtoehdoksi, jos ei halua ottaa pikavippiä, mutta tarvitsee pientä rahasummaa? Onhan niitä vaihtoehtoja pikavipeille, vaikkei olisi säästöjä sukanvarressa, tai sukulaisia tai ystäviä, joilta voisi saada pientä rahasummaa lainaksi. Kaikki eivät halua välttämättä ottaa pikavippiä, tai tarvittava summa voi olla niin pienikin, että sille voi olla vaihtoehto.

20.8.2012
Read More >>

Vanhemmat huolissaan lastensa vippaamisesta

Kuten kaikki vanhemmat tietävät, eivät huolet omasta lapsesta lopu siihen kun lapsi tulee täysi-ikäiseksi ja muuttaa pois kotoa. Huolenaiheet kuitenkin monesti tietysti vaihtuvat – enää ei huoleta alkoholin käyttö opiskelijabileissä tai seksuaalinen käyttäytyminen, vaan huolenaiheet painottuvat enemmän esimerkiksi taloudelliseen selviämiseen.

14.8.2012
Read More >>

Pikavippikierre johti sakkorangaistukseen

Hyvinkääläismies on tuomittu yli viidestäkymmenestä petoksesta käräjäoikeudessa. Mies joutui pahaan pikavippikierteeseen, jossa hän haki aina uutta pikalainaa vanhan maksaakseen. Mies lopulta menetti myös luottotietonsa, joten hän jatkoi lanojen hakua vaimonsa nimiin. Velkaa mies oli loppujen lopuksi ottanut lähes 9000 euroa.

19.6.2012
Read More >>

Pikavippien suosio taantumassa

Uusimman Säästäminen, luotonkäyttö ja maksutavat –tutkimuksen mukaan pikavippejä suosivat eteenkin ihmiset jotka eivät suunnittele talouttaan muutamaa kuukautta pidemmälle. Yleensä näiden henkilöiden talouden menot olivat tuloja suurempia.

15.5.2012
Read More >>

Lehti: Kokoomusnuoret pikavippien puolella

Varsinais-Suomen Kokoomusnuorten mielestä pikavippien täyskielto on väärä lähestymistapa maksuhäiriöongelmien ratkaisuun. Kokoomusnuorten mielestä myös pikalainojen osuutta maksuhäiriöongelmissa on liioiteltu.

28.2.2012
Read More >>

EU varoittaa vippaajia

EU-komissio on tehnyt tehotarkastuksen eri puolilla Eurooppaa toimivien vippipalveluiden sivustoille. Noin 50 prosentissa tarkastuksen kohteeksi joutuneista sivustoista löydettiin jotakin huomautettavaa.

12.1.2012
Read More >>

Kokemuksia pikavipeistä

Lehtien kirjoittaessa velkaongelmiin joutuneista vippaajista voi olla yllättävää, että suurin osa pikaluottoja ottaneista ovat tavallisia työssäkäyviä ihmisiä.

14.12.2011
Read More >>

Pikavipit ei syynä velkaongelmille

Takuu-Säätiön toiminnanjohtaja Leena Veikkola myöntää, etteivät pikalainat ole yleensä syynä ylivelkaantumiselle. Veikkola muistuttaa kuitenkin, että vipit pahentavat monessa tapauksessa ongelmia entisestään.

29.11.2011
Read More >>

Pikavippi ilman luottotietoja?

Kaikki, jotka ovat vähänkin enemmän seuranneet pikavippi -aiheisia keskusteluita eri foorumeilta, ovat törmänneet kysymykseen, voidaanko pikalaina myöntää luottotiedottomalle?

21.10.2011
Read More >>

Pikavippi.fi tarjoaa nyt lainoja 1000 euroon asti

Pikavippi.fi tarjoaa lainoja nyt aina 1000 euroon saakka. Maksuaikaa lainoille voi saada 14 vuorokaudesta kuuteen kuukauteen. Aiemmin Pikavippi.fi on tarjonnut lainoja 50 eurosta 300 euroon asti. Uudet lainasummat ovat siis 400 euroa, 500 euroa, 600 euroa, 700 euroa, 800 euroa, 900 euroa ja 1000 euroa.

4.10.2011
Read More >>

Rekisteröitymättömät pikalainayritykset

Kaikkien pikalainoja tarjoavien yritysten tulisi lain mukaan olla rekisteröitynyt Etelä-Suomen Lääninhallituksen ylläpitämään luotonantajarekisteriin 1.6.2011 alkaen. Näin ei kuitenkaan ole. Täältä näet lista rekisteröitymättömistä yrityksistä.

28.9.2011
Read More >>

Nyt myös Viestilainalta ilmaista lainaa

Viestilaina on uudistanut palveluaan ja nyt uusille asiakkaille tarjotaan ilmaista 50 euron lainaa 7 vuorokauden takaisinmaksuajalla. Lisäksi suurin mahdollinen lainasumma on nyt 1000 euroa, johon saa maksuaikaa jopa 90 vuorokautta.

19.9.2011
Read More >>

Uusia pikavippipalveluita

Luotonantajarekisteriin on hyväksytty uusia palveluita, joista Käteistä.fi on jo toiminnassa. Palvelun takaa löytyy tamperelainen Trust & Hope Oy.

23.8.2011
Read More >>

Pikavipeillä pitkä historia

Ensimmäiset pikavipit rantautuivat Suomeen vuonna 2005, jolloin ensimmäiset kotimaiset pikavippiyritykset aloittivat pienlainojen tarjoamisen suomalaisille.

18.8.2011
Read More >>

KL: Pikavippien suosio ei hiipumassa

Ajoittain negatiivisestakin julkisuudesta kärsineet pikavipit ovat nyt suosituimpia kuin koskaan aiemmin. Kauppalehden haastatteleman Suomen pienlainayhdistyksen toiminnanjohtajan Kari Kuusiston mukaan huonotkin uutiset yleensä vain lisäävät pikavippien myyntiä. Kuusisto toteaa vuoden ensimmäisen neljänneksen myynnin olleen Tilastokeskuksen mukaan suurempaa kuin koskaan.

11.7.2011
Read More >>

HS: Kulukattoa pikavippiyhtiöille selvitetään

Kulukaton mahdollisuus pikavippiyhtiöille voidaan selvittää Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin Helsingin Sanomille antaman lausunnon mukaan. Oikeusministeri toteaa kuitenkin hintasääntelyn olevan erittäin poikkeuksellinen ratkaisu Suomessa.

9.7.2011
Read More >>

Pikavippien suosio aiheuttaa lieveilmiöitä

Suositut pikavipit aiheuttavat ruuhkia käräjäoikeuksille. Pikavippiyritykset aloittivat toiminnan Suomessa vuonna 2005, jonka jälkeen käräjäoikeuksien velkariidat ovat kasvaneet kaksinkertaiseksi. Useat velkaongelmaiset ovat nuoria, jotka ottavat pikavippejä ajattelemattomasti, hetken mielijohteesta tai humalassa.

24.6.2011
Read More >>

EasyBills monipuolistaa laskujen maksamista

EasyBills tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja tavallisten laskujen maksamiseen. Laskut voi eriyttää useampaan erään tai pidentää maksuaikaa useita viikkoja. Palvelu on maksullinen, kulut riippuvat maksuajan pituudesta ja erien määrästä, sekä alkuperäisen laskun summasta.

23.6.2011
Read More >>

Pikavippien kulut laskeneet

Tilastokeskuksen mukaan tammi- ja maaliskuun 2011 välillä myönnettiin uusia pienlainoja noin 70 miljoonaa euroa, mistä lainaajat maksoivat erilaisia korkoja ja kuluja yhteensä lähes 18 miljoonaa euroa.

15.6.2011
Read More >>

Luotonantajarekisteri 6/2011

Pikalaina-alalla toimivien yritysten tulee olla rekisteröitynyt Etelä-Suomen lääninhallituksen luotonantajarekisteriin 31.5.2011 lähtien. 7.6.2011 Luotonantajarekisteriin kuuluvat seuraavat pikalainayritykset

7.6.2011
Read More >>

LHV-pankki laajensi toimintaansa Suomeen

AS LHV Pank on vuonna 1999 Virossa perustettu pankki, joka tarjoaa pankki-, varainhoito-, arvopaperinvälitys- sekä sijoituspalveluita. Suomen markkinoille pankki tuli 2011 tarjoten edullista LHV-kulutusluottoa. Pankin tavoitteena on laajentaa palvelutarjontaansa myös säästämiseen ja päivittäisasiointiin lähivuosina.

6.6.2011
Read More >>

KL: Pikalainoista globaalia bisnestä

Ferratum-yritysryhmän perustaja, pääomistaja ja toimitusjohtaja Jorma Jokela pyrkii levittämään pikalainayritystä maailmalle. Suomesta pankkitoimilupaa ei irronnut, joten sitä haetaan toisesta EU-maasta, mikä mahdollistaisi pankkitoiminnan koko EU:n alueella. Esimerkiksi Italiassa ja Saksassa lainojen myöntäminen on mahdollista ainoastaan pankeille.

1.6.2011
Read More >>

Pikavippifirmat rekisteröitävä 31.5.2011 mennessä

Viime joulukuussa voimaanastuneen lain toisen vaiheen määräaika päättyy 31.5.2011. Lain mukaan kaikkien pikavippejä tarjoavien yritysten tulee olla tämän päivämäärän jälkeen rekisteröitynyt Etelä-Suomen aluehallintoviraston luotonantajarekisteriin.

25.5.2011
Read More >>