Tililuotto

Tililuotto on jatkuva luotto, jonka käyttäjä voi valita nostamansa lainasumman vapaasti luottorajansa puitteissa. Tunnetuin tililuoton muoto on luottokortti, mutta yhä useammin on tarjolla kortittomia tililuottoja, joita voi hakea internetin kautta samaan tapaan kuin pikavippejä ja pieniä kulutusluottoja.

Tililuoton ominaisuuksiin kuuluu, että asiakas voi nostaa lainaa niin usein kuin haluaa, kunhan luottoraja ei ylity. Miniminosto on tililuottopalveluissa usein 20 – 50 euroa. Nykyisissä tililuotoissa luottoraja on tyypillisesti 2000 euroa, mutta se voi olla myös enemmän.

Tililuottojen tarjonta netissä lisääntyi vuoden 2013 kesäkuussa, kun kuluttajansuojalain muutos teki tavanomaisten pikavippien tarjoamisen aikaisempaa hankalammaksi. Lakimuutoksen takia moni ennen pelkästään pikavippejä tarjonnut yhtiö vaihtoi koko luottotarjontansa tililuotoiksi.

Tililuotto soveltuu monenlaiseen lainan tarpeeseen. Erityisen hyvin se sopii henkilölle, joka tarvitsee pientä luottoa kohtalaisen usein, mutta jolla ei ole käytettävissään luottokorttia. Pikavippeihin verrattuna tililuotossa on se etu, että mikäli asiakas nostaa pienen summan lainaa, mutta huomaa pian tarvitsevansa vielä lisää lainaa, hän voi nostaa lisälainan samasta palvelusta. Pikavippipalveluista päällekkäisiä lainoja ei yleensä myönnetä, joten lisälainan tarpeeseen joutuu hakemaan vippiä jostakin toisesta lainayhtiöstä.

Tililuoton hakijoiden luottotiedot tarkistetaan, eikä lainaa voida myöntää, jos hakijalla on maksuhäiriömerkintöjä. Tililuottojen ikäraja on vähintään 18 vuotta, mutta se saattaa olla korkeampikin. Moitteettomien luottotietojen lisäksi lainapalvelu saattaa edellyttää, että hakijalla on riittävät tulot. Useimmiten vaaditaan palkka- tai eläketuloja. Jo 1000 – 1500 euron kuukausitulot voivat riittää tililuoton saantiin.

Koska tililuotto on jatkuva luotto, lainasopimus on voimassa toistaiseksi. Se kannattaa ottaa huomioon tililuottosopimusta tehtäessä. Yleensä tililuottoja tarjoavat yhtiöt eivät kuitenkaan peri luotoista avausmaksuja tai kiinteitä kuukausi- tai vuosimaksuja. Luottotililtä nostetusta lainasta peritään tyypillisesti nostopalkkio ja kuukausikorko.

Klikkaa Tästä  Risicum

Tililuotoista käytetään lainamarkkinoilla monenlaisia nimiä. Samaa asiaa tarkoittavat esimerkiksi luottotili, joustoluotto, joustolaina ja käyttölaina.

Tililuotto

 • Pikavippiä joustavampi lainamuoto
 • Tililuottoa voi nostaa vapaasti nostorajan puitteissa
 • Tililuottoa voi käyttää myös pienen lainan tarpeeseen ja pikavipin korvaajaksi
 • Tunnetuimpia ovat luottokortit, mutta kortitonta tililuottoa on helppo hakea myös netistä
 • Tililuottojen tarjonta lisääntyi kesällä 2013, kun pikavippialan lainsäädäntö muuttui

Tähän liittyvät artikkelit

 • JoustoluottoJoustoluotto Joustoluotto on lainamuoto, jolla tarkoitetaan yleensä tililuottoa, luottotiliä tai vastaavaa jatkuvaa lainaa.Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava laina. Joustoluoton avulla voi hankkia talouteen pientä liikkumavaraa, sillä joustoluottoa voi nostaa […]
 • RisicumRisicum Risicum tarjoaa rahoitusratkaisuita arkipäiväisiin tarpeisiin. Valittavissa on joustolaina (2050 €) tai kertalaina (500, 750 tai 1000€). Hakeminen on nopeaa, ja lainan saa heti tilille. Kummassakin lainatyypissä maksuaikaa saa mukavasti.
 • LainastoLainasto Lainasto on suomalainen, tililuottoa myöntävä luottoyhtiö, joka tarjoaa lainaa 200 - 2000 euroa. Et tarvitse vakuuksia tai takaajaa.Lainasto tarjoaa tuttua 2000 euron luottorajaa. Pääset hakemaan oman luottorajasi nettipankkitunnuksilla. Lainahakemuksen […]
 • LainatoriLainatori Lainatori on joustavaa luottoa tarjoava lainasivusto. Lainatorin kautta voi hakea käyttöönsä 2000 euron luottorajan, josta voi nostaa vippiä tekstiviestillä.Lainatorin tililuotto haetaan internetin kautta. Ensimmäisellä lainauskerralla asiakkaan on […]
 • Laina.fiLaina.fi Laina.fi vaihtoi pikavippinsä Käyttölainaksi ja Kertalainaksi. Uusi palvelu on yhtä helppo ja nopea kuin pikavipit - ja voit saada lainaa jopa 2500 euroa.Käyttölaina on joustava, jatkuva luotto. Kun haet lainaa, sinulle myönnetään 2500 euron luotto. […]
 • Pikavippipalvelu Laina.fi siirtyi tililuottoonPikavippipalvelu Laina.fi siirtyi tililuottoon Jo useampi lainapalvelu on varautunut kesäkuun alun lakimuutoksiin vaihtamalla pikavipit tililuottoihin. Tuotteitaan ovat uudistaneet ainakin Euroloan ja Laina.fi, ja myös Viestilaina ja Ferratum kertovat verkkosivuillaan, että uudistuksia on luvassa.
 • EverydayEveryday Everyday on kännykällä tai netin kautta nostettava joustoluotto. Saat heti käyttöösi 2000 euron luottorajan. Sopimuksen tekeminen on maksutonta, eikä kuukausimaksuja peritä. Lainakuluja maksat ainoastaan omalle pankkitilillesi nostamistasi […]
 • JoustolainaJoustolaina Joustolaina on ruotsalaistaustainen luottoyritys, jonka kautta voi hakea kulutusluottoa 1000 - 4000 euroa. Joustolaina soveltuu siis erinomaisesti pieniin ja keskisuuriin rahoitustarpeisiin. Laina voi olla avuksi esimerkiksi auton hankinnassa tai pienessä remontissa.
 • Pikavipit loppuvat, miten toimin?Pikavipit loppuvat, miten toimin? Maksa vanhat vipit pois normaalisti ja tutustu uusiin lainapalveluihin, neuvoo pikavippiyhtiö Risicum.
 • EuroloanEuroloan Euroloan on jo vuosia Suomessa toiminut pikalainapalvelu, joka edustaa ehdotonta alansa huippua. Euroloan on osa Euroloan Groupia, joka toimii kymmenissä eri maissa ympäri Eurooppaa. Yritys on siis varmasti riittävän kokemuksen omaava, ja ennen kaikkea luotettava.
Klikkaa Tästä  Vertaislaina