Risicumin entiset omistajat tienasivat viime vuonna myymällä yrityksensä

Pikavippiyhtiö Risicumin entiset omistajat nousivat vuoden 2011 verotietojen mukaan Suomen rikkaimpien joukkoon. Yrittäjäkaksikko möi pikavippejä myöntävän yrityksensä vuoden 2011 kesällä.

Risicumin perustajat Tim Olin ja Paavo Kettunen möivät yrityksen vuonna 2011 amerikkalaiselle yhtiölle DFC:lle yli 17 miljoonalla. Tuolloin Risicum työllisti jo yli 50 henkilöä ja oli alansa parhaimpia. Risicum pääsi muun muassa Suomen menestyneimpien yritysten joukkoon Kauppalehden Menestyjät –vertailussa vuonna 2011.

Risicumille on myönnetty myös Suomalaisen Työn Liiton puolesta avainlippumerkintä, joka on tunnustuksena tuotteen ja palvelun korkeasta laadusta sekä yhteiskuntavastuullisesta toiminnasta.

Tim Olin nousi yrityksen myynnillä Varsinais-Suomen listalla kolmanneksi rikkaimmaksi. Olin tienasi pääomatuloa yhteensä noin 9,1 miljoonaa euroa. Kettunen ei yltänyt aivan yhtä korkealle, mutta hänenkin pääomatulot olivat vuonna 2011 noin 8,6 miljoonaa euroa.

Olin ja Kettunen perustivat pikalainayhtiö Risicumin yhdessä vuonna 2005. Tätä ennen Olin on ollut digitaalisessa kehityksessä edelläkävijä. Hän on ollut mukana Kuulaakeri nimisessä yrityksessä kehittämässä erilaisia tekstiviestipalveluja.

Yrittäjäura ei ole Olinille uutta, sillä erään lehden haastattelussa hän on kertonut aloittaneensa yritystoiminnan jo 90-luvulla myyden nettiaikaa.

Aiheesta uutisoi Aamulehti. Verotiedot löydät muun muassa Taloussanomien verkkosivuilta.

Tähän liittyvät artikkelit