Risicumin entiset omistajat tienasivat viime vuonna myymällä yrityksensä

Pikavippiyhtiö Risicumin entiset omistajat nousivat vuoden 2011 verotietojen mukaan Suomen rikkaimpien joukkoon. Yrittäjäkaksikko möi pikavippejä myöntävän yrityksensä vuoden 2011 kesällä.

Risicumin perustajat Tim Olin ja Paavo Kettunen möivät yrityksen vuonna 2011 amerikkalaiselle yhtiölle DFC:lle yli 17 miljoonalla. Tuolloin Risicum työllisti jo yli 50 henkilöä ja oli alansa parhaimpia. Risicum pääsi muun muassa Suomen menestyneimpien yritysten joukkoon Kauppalehden Menestyjät –vertailussa vuonna 2011.

Risicumille on myönnetty myös Suomalaisen Työn Liiton puolesta avainlippumerkintä, joka on tunnustuksena tuotteen ja palvelun korkeasta laadusta sekä yhteiskuntavastuullisesta toiminnasta.

Tim Olin nousi yrityksen myynnillä Varsinais-Suomen listalla kolmanneksi rikkaimmaksi. Olin tienasi pääomatuloa yhteensä noin 9,1 miljoonaa euroa. Kettunen ei yltänyt aivan yhtä korkealle, mutta hänenkin pääomatulot olivat vuonna 2011 noin 8,6 miljoonaa euroa.

Olin ja Kettunen perustivat pikalainayhtiö Risicumin yhdessä vuonna 2005. Tätä ennen Olin on ollut digitaalisessa kehityksessä edelläkävijä. Hän on ollut mukana Kuulaakeri nimisessä yrityksessä kehittämässä erilaisia tekstiviestipalveluja.

Yrittäjäura ei ole Olinille uutta, sillä erään lehden haastattelussa hän on kertonut aloittaneensa yritystoiminnan jo 90-luvulla myyden nettiaikaa.

Aiheesta uutisoi Aamulehti. Verotiedot löydät muun muassa Taloussanomien verkkosivuilta.

Tähän liittyvät artikkelit

  • Mies nosti pikavippiä varastetuilla pankkitunnuksillaMies nosti pikavippiä varastetuilla pankkitunnuksilla Pääkaupunkiseudulla asuva reilu parikymppinen mies sai huijattua netissä itselleen jopa 3500 euroa myymällä olemattomia tuotteita sekä ottamalla pikavippiä entisen tyttöystävänsä pankkitunnuksilla.
  • Kuluttajavirasto: Neljä pikavippiyhtiötä laskuttanut epäasiallisestiKuluttajavirasto: Neljä pikavippiyhtiötä laskuttanut epäasiallisesti Neljä pikavippiyritystä, Aeris, Tromvelt, M Aurora ja EC Finland, ovat tarjonneet epäasiallisia tai laittomia luottoja ja laskuttaneet epäselvästi.
  • Tie ylivelkaantumiseenTie ylivelkaantumiseen Yle kuvasi dokumenttia kolmesta ylivelkaantuneesta henkilöstä, siitä millaista on elää ylivelkaantuneena ja ulosotossa, sekä miten siihen tilanteeseen on päädytty.
  • Pienlainayritysten työntekijät puolustavat työpaikkojaan adressillaPienlainayritysten työntekijät puolustavat työpaikkojaan adressilla Pikavippiyhtiö taistelee suunniteltuja pikavippirajoituksia vastaan adressilla, jossa pikavippipalvelun työntekijät vetoavat työpaikkojensa puolesta.
  • Pikavippikierre johti sakkorangaistukseenPikavippikierre johti sakkorangaistukseen Hyvinkääläismies on tuomittu yli viidestäkymmenestä petoksesta käräjäoikeudessa. Mies joutui pahaan pikavippikierteeseen, jossa hän haki aina uutta pikalainaa vanhan maksaakseen. Mies lopulta menetti myös luottotietonsa, joten hän jatkoi lanojen hakua […]
  • Velkajärjestelylakia uudistetaanVelkajärjestelylakia uudistetaan Oikeusministeriö on asettanut työryhmän uudistamaan velkajärjestelylakia. Velkajärjestelylain uudistaminen sekä nykyisten ongelmien selvittäminen on kirjattu hallitusohjelmaan. Ehdotuksen on tarkoitus valmistua kesäkuussa 2013.
  • Pienlainatoimijat vaativat alalle viranomaisvalvontaaPienlainatoimijat vaativat alalle viranomaisvalvontaa Pienlainatoimijat vaativat tiukkaa viranomaisvalvontaa. Suomen Pienlainayhdistys haluaa karsia valvonnan avulla epäilyttävät toimijat pois pikavippibisneksestä.
  • Pikavippimainontako harhaanjohtavaa?Pikavippimainontako harhaanjohtavaa? Pikavippialan mainonta puhuttaa paljon mediassa sekä pikavippimainontaa halutaan kieltää katukuvasta. Pikavippimainontaa mielletään aggressiiviseksi sekä ihmisiä harhaanjohtavaksi. Kuitenkin suuremman median piiloon jää monet muut huijausmainokset ja […]
  • KSML: Uuden lain myötä otetaan ehkä isompia pikavippejäKSML: Uuden lain myötä otetaan ehkä isompia pikavippejä Pikavipeille asetetaan todennäköisesti keväällä korkokatto, jonka tarkoituksena on suitsia vippien korkeita korkokuluja. Seurauksena voi kuitenkin olla, että luottosummat kasvavat entistä suuremmiksi.
  • Rehtivippi ei toistaiseksi myönnä uusia vippejäRehtivippi ei toistaiseksi myönnä uusia vippejä Suomen rehellisimmäksi pikavippipalveluksi itseään kutsuva Rehtivippi on ilmoittanut lopettavansa uusien pikavippien myöntämisen toistaiseksi.
Klikkaa Tästä  Jyväskylä ei halua pikavippimainoksia kaupungin mainospaikoille