Positiivinen luottorekisteri vaihtoehtona pikavippitoiminnan kieltämiselle

Kansanedustajat puuhailevat lakialoitetta pikavippitoiminnan kieltämiseksi, mutta pikavippialan toimijat ehdottavat vaihtoehdoksi positiivisen luottorekisterin perustamista.

Posiitiivisen luottorekisterin kautta luottoja myöntävät tahot voisivat tarkistaa, kuinka paljon lainanhakijalla on parhaillaan maksamattomia luottoja muille tahoille. Rekisterin kautta pikavippejä tarjoavat yritykset voisivat paremmin kartoittaa asiakkaan maksukykyä ja osaltaan auttaa ehkäisemään ylivelkaantumista.

Positiivinen luottorekisteri on laajalti käytössä muualla Euroopassa. Tällä hetkellä Suomessa lainaa myöntävä taholla ei ole mahdollisuuksia tarkistaa lainanhakijan muita pikavippejä, luottokorttilainoja tai maksamattomia osamaksusopimuksia. Ylivelkaantumiseen taipuvaiset lainanhakijat ottavat tyypillisesti pikavippejä samalla kertaa useista eri pikavippipalveluista. Positiivisen luottorekisterin avulla toiminta voitaisiin estää tai ainakin rajoittaa sitä.

Nykyään pikavippejä myöntävät palvelut saavat tiedon luotonhakijan maksuongelmasta vasta kun asiakas on velkaatunut niin pahasti, että on jo menettänyt luottotietonsa. Luottotietomerkintöjen kirjautuminen on hidasta, sillä maksamatta jääneen laskun erääntymisestä voi mennä jopa puoli vuotta oikeuskäsittelyyn ja maksuhäiriömerkinnän kirjautumiseen. Velkaantunut ehtii pahentaa tilannettaan velkaantumalla lisää tänä aikana, mikä voitaisiin estää positiivisen luottorekisterin avulla.

Tähän liittyvät artikkelit

  • Positiivinen luottorekisteri ratkaisuksi ylivelkaantumisongelmiinPositiivinen luottorekisteri ratkaisuksi ylivelkaantumisongelmiin Positiivinen luottorekisteri voisi toimia tehokkaana ratkaisuna ylivelkaantumisongelmiin. Rekisteriä toivovat niin pikavippitoimijat, kansanedustajat kuin ylivelkaantuneet itsekin.
  • Merkintä luottotiedoissa? Jopa tavallisten pankkipalveluiden käyttö voi vaikeutuaMerkintä luottotiedoissa? Jopa tavallisten pankkipalveluiden käyttö voi vaikeutua Kun laskut tai velat ovat riittävän kauan lojuneet maksamattomina, seurauksena on maksuhäiriömerkintä. Se tarkoittaa, että luottoa ei muutamaan vuoteen saa. Pahimmillaan merkintä luottotiedoissa voi kuitenkin vaikeuttaa arkipäiväistä asioiden hoitamista, […]
  • Positiivinen luottorekisteri vaihtoehtona pikavippitoiminnan kieltämiselle 1Luottokielto suojaa identiteettivarkaudelta ja estää impulsiiviset pikavipit Onko tapanasi tilata pikavippejä hetken mielijohteesta ja katua lainaamista myöhemmin? Tilaatko laskulla postimyynnistä enemmän kuin mihin sinulla olisi varaa?
  • TalSa: Pikavippifirmoja kadonnut joTalSa: Pikavippifirmoja kadonnut jo Pikavippii.fi kertoi maanantaina, että Ylen mukaan uusi laki ei vielä ole saanut pikavippifirmoja lopettamaan lainatoimintojaan. Aivan päinvastaisella linjalla on kuitenkin Taloussanomat.
  • Get CapitalGet Capital Get Capital on suomalainen lainayritys, joka tarjoaa joustoluottoa 2000 euron luottorajalla. Joustoluottoa voivat hakea Suomen kansalaiset, jotka ovat 21 - 69 -vuotiaita ja luottotiedoiltaan moitteettomia.
  • Sosiaalinen luotto on tarkoitettu ensisijaisesti vähävaraisilleSosiaalinen luotto on tarkoitettu ensisijaisesti vähävaraisille Eduskunnan puhuessa pikavippien kieltämisestä ja rajoittamisesta nousi esille myös sosiaalinen luotto. Eduskunnassa oltiin sitä mieltä, että sosiaalista luototusta tulisi kasvattaa ja korostaa, jotta taloudellisissa vaikeuksissa olevat ihmiset saisivat apua.
  • Mikä sosiaalinen luotto?Mikä sosiaalinen luotto? Kuntien tarjoama sosiaalinen luotto on edullista lainaa, jota myönnetään jopa maksuhäiriöisille. Luoton saaminen ei kuitenkaan ole välttämättä helppoa.
  • Taloustietämyksen puute ei selitä ylivelkaantumistaTaloustietämyksen puute ei selitä ylivelkaantumista Taloustietämyksen määrällä ei ole yhteyttä ylivelkaantumiseen. Vuonna 2014 toteutetun Taloudellinen lukutaito Suomessa -tutkimuksen mukaan suomalaisten talousosaaminen on hyvällä tasolla kansainvälisestikin vertailtuna.
  • TrustbuddyTrustbuddy TrustBuddy on kansainvälisesti toimiva vertaislainayritys. Vuonna 2009 perustettu TrustBuddy toimii Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Saksassa ja Iso-Britanniassa.Tarjolla on lainasummia 100 – 600 euron väliltä. Tarkan summan voi valita 50 euron […]
  • JoustoluottoJoustoluotto Joustoluotto on lainamuoto, jolla tarkoitetaan yleensä tililuottoa, luottotiliä tai vastaavaa jatkuvaa lainaa.Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava laina. Joustoluoton avulla voi hankkia talouteen pientä liikkumavaraa, sillä joustoluottoa voi nostaa […]
Klikkaa Tästä  EU varoittaa vippaajia