Poliisi varoittaa valheellisista pikavippiviesteistä

Satojen ihmisten henkilötiedoilla on otettu pikavippi heidän tietämättään, ja lisäksi heitä on houkuteltu maksamaan vippisumma rikollisen tilille, poliisi kertoo tiedotteessaan. Kyseessä on uudenlainen huijausmalli.

Poliisi varoittaa, että huijattaville on lähetetty pikavippiyrityksen nimissä tekstiviesti tai sähköpostiviesti, jossa yritys ilmoittaa toimittaneensa lainan erehdyksessä väärän henkilön tilille. Viestin saajaa pyydetään palauttamaan virheellisesti maksettu summa viestissä kerrotulle tilille.

Viestin lähettäjä ei kuitenkaan ole pikavippiyritys, vaan rikollinen. Myös viestissä mainittu tili on rikoksentekijän tai hänen rikoskumppaninsa tili, ei pikavippiyhtiön. Niinpä huijatuksi tulleet henkilöt eivät onnistu palauttamaan summaa pikavippiyhtiölle vaan maksavat sen rikolliselle.

Epäilyttäviä takaisinmaksupyyntöjä on ilmoitettu poliisille toistasataa. Huijatut summat ovat olleet suuruudeltaan 400 – 1000 euroa.

Keskisuomalainen kertoo, että uudella huijausmallilla rikolliset pelaavat aikaa. Petos käy ilmi vasta, kun pikavippiyhtiö alkaa vaatia takaisinmaksua eräpäivän mentyä. Huijatuksi tulleet eivät itse ole ottaneet pikavippiä, ja he luulevat palauttaneensa erehdyksessä maksetun summan pikavippiyritykselle.

Jos saat pikavippiyrityksen nimissä tekstiviestin tai sähköpostin, jossa käsketään palauttamaan väärälle tilille maksettu summa, poliisi kehottaa ottamaan kyseiseen yritykseen yhteyden ennen maksamista.

Tähän liittyvät artikkelit

  • VivusVivus Pikavippipalvelu Vivus myöntää lainaa jopa 2010 euroa. Uudet asiakkaat voivat lainata ilmaiseksi 10 - 400 euroa, ja vanhat asiakkaat saavat lainaa pariin tonniin asti.Vivuksen kautta voi lainata, jos on vähintään 20-vuotias ja luottokelpoinen Suomessa […]
  • Velkajärjestelylakia uudistetaanVelkajärjestelylakia uudistetaan Oikeusministeriö on asettanut työryhmän uudistamaan velkajärjestelylakia. Velkajärjestelylain uudistaminen sekä nykyisten ongelmien selvittäminen on kirjattu hallitusohjelmaan. Ehdotuksen on tarkoitus valmistua kesäkuussa 2013.
  • Vippiä tekstiviestillä lahjakortin muodossaVippiä tekstiviestillä lahjakortin muodossa Tekstiviestillä tilattavan lahjakortin muodossa olevan vipin kulut käyvät pikavippejä huomattavasti suuremmaksi, sillä lahjakortin hinnan joutuu maksamaan kaksinkertaisena takaisin.
  • Joulun jälkeen maksetaan velkoja tai käydään panttilainaamossaJoulun jälkeen maksetaan velkoja tai käydään panttilainaamossa Joulun aikaan rahan vähyys voi tuntua erityisen ikävältä, joten moni yrittää täydentää budjettiaan lainarahalla.
  • Vanhemmat huolissaan lastensa vippaamisestaVanhemmat huolissaan lastensa vippaamisesta Kuten kaikki vanhemmat tietävät, eivät huolet omasta lapsesta lopu siihen kun lapsi tulee täysi-ikäiseksi ja muuttaa pois kotoa. Huolenaiheet kuitenkin monesti tietysti vaihtuvat - enää ei huoleta alkoholin käyttö opiskelijabileissä tai seksuaalinen […]
  • Uusi laki kohtuullistaa perintäkulujaUusi laki kohtuullistaa perintäkuluja Tasavallan presidentti vahvistaa tänään lakimuutoksen, joka parantaa monin tavoin velallisen asemaa. Etenkin pienistä veloista vaaditut perintäkulut laskevat.
  • Pikavippiyritys: Kuluttajat tarvitsevat pienlainojaPikavippiyritys: Kuluttajat tarvitsevat pienlainoja Hallitus on aikeissa rajoittaa pikavippien tarjontaa, mutta pikalainayhtiö Risicumin kyselyn mukaan kuluttajat haluavat vippejä.
  • Sonera karsii pikavippeihin liittyviä tekstiviestipalveluitaSonera karsii pikavippeihin liittyviä tekstiviestipalveluita Sonera karsii joidenkin kolmansien osapuolien, muun muassa pikavippiyritysten, tekstiviestipalveluita negatiivisen asiakaspalautteen vuoksi.
  • Pikavippimainoksia sähköpostiinPikavippimainoksia sähköpostiin Mediassa huomioitiin syyskuun lopulla siitä, kuinka ihmisten sähköposteihin tuli pikavippimainoksia yksityisten henkilöiden nimissä.
  • Pikavippien loppuminen lisää mahdollisesti rikollista toimintaaPikavippien loppuminen lisää mahdollisesti rikollista toimintaa Pikavippien kielto ja rajoitus on ollut kovasti puheenaiheena. Eduskunnan täysistunnossa käytiin läpi kahta lakiesitystä koskien pikavippejä. Vippien kieltämisellä kuitenkin on myös kääntöpuoli.
Klikkaa Tästä  Velkajärjestelyjen tarve lievässä kasvussa