Pikavippipalvelu Laina.fi siirtyi tililuottoon

Jo useampi lainapalvelu on varautunut kesäkuun alun lakimuutoksiin vaihtamalla pikavipit tililuottoihin. Tuotteitaan ovat uudistaneet ainakin Euroloan ja Laina.fi, ja myös Viestilaina ja Ferratum kertovat verkkosivuillaan, että uudistuksia on luvassa.

Ensi viikon perjantai on viimeinen päivä vanhanmallisille pikavipeille. Kesäkuun ensimmäisenä päivänä tulevat voimaan kuluttajansuojalain ja korkolain muutokset, jotka muun muassa rajoittavat pikavippien todellisen vuosikoron maksimissaan 51 prosenttiin. Todelliset vuosikorot ovat yleensä liikkuneet sadoissa tai tuhansissa prosenteissa, joten kulujen leikkaus on merkittävä. Muutos koskee kaikkia luottoja, joiden lainasumma tai luottoraja on alle 2000 euroa.

Jos tililuoton luottoraja on 2000 euroa, todellista vuosikorkoa ei siis rajoiteta kesäkuun ensimmäisen päivän jälkeenkään. Tähän periaatteeseen nojaa myös Laina.fi:n uusi Käyttölaina, jota myönnetään aina 2000 euroa. Laina.fi:n mukaan Käyttölainan todellinen vuosikorko on tyypillisessä tapauksessa 66,60 prosenttia.

2000 euron lainan lisäksi Käyttölainaa haettaessa määritetään kuukausikohtainen luottoraja, joka voi olla 50 – 2000 euroa. Kuukaudessa lainaa voi siis nostaa käyttöönsä korkeintaan luottorajan verran.

Asiakas maksaa Käyttölainasta nostopalkkiota ja vuosikorkoa. Nostopalkkio on 13,5 prosenttia nostetuista summista ja korko 19,8 prosenttia vuodessa. Käyttölaina tulee pikavippiä halvemmaksi, sillä 100 euron Käyttölainan kulut ovat vajaan puolentoista kuukauden maksuajalla 16 euroa, kun taas satasen pikavipin kulut ovat yleensä kuukaudessa noin 25 euroa.

Kun asiakkaalle on myönnetty Käyttölaina, lainasummia voi nostaa tilille esimerkiksi tekstiviestillä. Koska kyseessä on jatkuva luotto, nostoja voi tehdä kuukauden aikana useita, kunhan luottorajaa ei ylitetä.

Tilille nostettua Käyttölainaa tulee lyhentää kuukausittain. Lainaa haettaessa ei valita varsinaista laina-aikaa, vaan eräpäivän tullessa päätetään, paljollako velkasummaa haluaa lyhentää. Lainaa on lyhennettävä vähintään minimilyhennyksen verran, mutta muuten lyhennyssumman voi valita vapaasti.

Käyttölainaa ei välttämättä saa aivan yhtä helposti kuin pikavippiä. Laina.fi tekee luottopäätöksen paitsi luottotietojen, myös hakijan yleisen taloustilanteen perusteella. Tulojen todistamiseksi voidaan pyytää kopiota esimerkiksi palkkakuitista tai tiliotteesta.

Klikkaa Tästä  Suomen Asiakastieto alkaa tarjota positiivisia luottotietoja

Tähän liittyvät artikkelit

  • Mistä lainaa? pikavippinyt.fi listasi lainapalvelutMistä lainaa? pikavippinyt.fi listasi lainapalvelut Pikavippii.fi kokosi listan lainayrityksistä, jotka tarjoavat edelleen pieniä, alle 1000 euron lainoja. Suurin osa vanhosta pikavippiyrityksistä on edelleen toiminnassa, mutta moni on uudistanut palvelunsa esimerkiksi tililuotoksi.
  • Uusi pikavippilainsäädäntö voimaan viikon kuluttua – tilalle tililuottoja?Uusi pikavippilainsäädäntö voimaan viikon kuluttua – tilalle tililuottoja? Perinteisten pikavippien myynti päättyy ensi viikon perjantaina. Pienten lainojen myynti ei kuitenkaan Suomesta lopu. Tilalle tulee ainakin tililuottoja.
  • Euroloan korvasi pikavipit luottotililläEuroloan korvasi pikavipit luottotilillä Pikalainayhtiönä tunnettu Euroloan on tuonut markkinoille luottotilin, jonka kautta asiakkaat voivat hakea luottoa aina 5000 euroon asti.
  • Pikavipit loppuvat, miten toimin?Pikavipit loppuvat, miten toimin? Maksa vanhat vipit pois normaalisti ja tutustu uusiin lainapalveluihin, neuvoo pikavippiyhtiö Risicum.
  • Laina.fiLaina.fi Laina.fi vaihtoi pikavippinsä Käyttölainaksi ja Kertalainaksi. Uusi palvelu on yhtä helppo ja nopea kuin pikavipit - ja voit saada lainaa jopa 2500 euroa.Käyttölaina on joustava, jatkuva luotto. Kun haet lainaa, sinulle myönnetään 2500 euron luotto. […]
  • Pikalainayritys Euroloan tuo markkinoille virtuaalisen luottokortinPikalainayritys Euroloan tuo markkinoille virtuaalisen luottokortin Pikavipeistä ja kulutusluotoista tunnettu Euroloan Consumer Finance aikoo lanseerata uuden virtuaalisen luottokortin vielä kevään aikana.
  • Bonusta tilille lainaa hakemallaBonusta tilille lainaa hakemalla Kauppojen bonuskortit ovat jo monille tuttu tapa saada rahaa takaisin ostoksista. Uuden palvelun avulla voit saada rahaa takaisin jopa ottamastasi pikavipistä tai kulutusluotosta.
  • TililuottoTililuotto Tililuotto on jatkuva luotto, jonka käyttäjä voi valita nostamansa lainasumman vapaasti luottorajansa puitteissa. Tunnetuin tililuoton muoto on luottokortti, mutta yhä useammin on tarjolla kortittomia tililuottoja, joita voi hakea internetin kautta samaan […]
  • EuroloanEuroloan Euroloan on jo vuosia Suomessa toiminut pikalainapalvelu, joka edustaa ehdotonta alansa huippua. Euroloan on osa Euroloan Groupia, joka toimii kymmenissä eri maissa ympäri Eurooppaa. Yritys on siis varmasti riittävän kokemuksen omaava, ja ennen kaikkea luotettava.
  • JoustoluottoJoustoluotto Joustoluotto on lainamuoto, jolla tarkoitetaan yleensä tililuottoa, luottotiliä tai vastaavaa jatkuvaa lainaa.Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava laina. Joustoluoton avulla voi hankkia talouteen pientä liikkumavaraa, sillä joustoluottoa voi nostaa […]
Klikkaa Tästä  Kaupungit kieltävät pikavippimainokset katukuvasta