Pikavippikierre johti sakkorangaistukseen

Hyvinkääläismies on tuomittu yli viidestäkymmenestä petoksesta käräjäoikeudessa. Mies joutui pahaan pikavippikierteeseen, jossa hän haki aina uutta pikalainaa vanhan maksaakseen. Mies lopulta menetti myös luottotietonsa, joten hän jatkoi lanojen hakua vaimonsa nimiin. Velkaa mies oli loppujen lopuksi ottanut lähes 9000 euroa.

Asianomistajia käräjäoikeudessa oli lähes 40, kun mies otti pikavippiä aina uudelta luottoyhtiöltä. Mies tuomittiin yhteensä 57 petoksesta.

Käräjäoikeus mietti parhainta ratkaisua miehen tuomitsemiseen. Mies oli itse tehnyt itsestään ilmoituksen poliisille, kun hän oli ollut jo niin pahassa kierteessä, ettei voinut enää olla hakematta apua. Oikeus määräsi miehelle päiväsakkoja, vankeusrangaistuksen sijaan, sillä hän oli oikeuden mukaan jo käyttäytynyt vastuuntuntoisesti ilmoittaessaan itsensä.

Mies kertoi oikeudessa, että pikavipit eivät olleet menneet alkoholiin eikä peleihin, vaan normaaleihin perheen menoihin. Mies pahoitteli aiheuttaneen perheellensä huolia ja kertoi, hänellä olleen aina rahan käytön kanssa ongelmia. Mies perusteli vippien ottamista sillä, ettei hän koskaan osannut säästää tarvittavaa rahaa.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Aamuposti.

Tähän liittyvät artikkelit

Klikkaa Tästä  Rekisteröitymättömät pikalainayritykset