Pikavippien uusi lakiehdotus herättää keskustelua

Yrittäjä Samuel Hovi julkaisi omassa puheenvuorossaan ajatuksiaan eduskunnan pikavippilakia koskien. Hovi kirjoitti puheenvuorossaan muun muassa siitä, kuinka paljon harhaluuloja pikavippejä kohtaan on, ja kuinka eduskunnan lakialoitteessa on käytetty vääriä perusteita.

Hovi ennen kaikkea haluaa herättää ihmisten tietoisuuteen sen, kuinka paljon media vääristää pikavippitietoja. Hän ottaa esimerkkinä sen, kun pikavippien koron laskentaan käytetään todellista vuosikorkoa. Hän kertoo esimerkkinä 100 euron pikalainan vuorokaudeksi ja takaisin maksetaan kuluja ja korkoja euron verran. Tälle 100 euron lainalle tulee tällä laskentakaavalla 3678,34 prosentin todellinen vuosikorko, kun lainan todellinen korko on yksi prosentti.

Hovin yhtenä huolenaiheena on uuden lain tulevat vaikutukset. Kun todellinen vuosikorko rajataan 50 prosenttiin, tekee se pikalainatoiminnasta kannattamaton. Tämän seurauksena jopa 2000 ihmistä todennäköisesti on työttömyysuhan alla. Pikavippiyhtiöt suoriltaan työllistävät noin 500 henkilöä ja välillisesti vippien parissa työskentelee noin 2000 henkilöä.

Hovin kirjoitus on saanut paljon keskustelua aikaiseksi. Osa kirjoittajista on yhtä jyrkällä, tai jopa jyrkemmällä kannalla, eduskunnan kanssa. Kuitenkin kaikki jotka ovat pikavippien kiellon kannalla eivät näytä tietävän faktoista mitään. Perustelut kiellolle ovat juuri niitä samoja virheellisiä tietoja, joita media levittää.

Onneksi pikavipeille näyttää olevan myös niitä kannattajia, joilla on faktat hallussa. Useampikin kirjoittaja kommentoi Hovin kirjoitusta oikeilla faktatiedoilla, mutta kieltäjät eivät tunnu millään ottavan vastaan faktoja.

Koko Hovin kirjoituksen, sekä keskustelun voit lukea Hovin puheenvuorosta.

Tähän liittyvät artikkelit

  • Pikavipin voi saada ilmaiseksiPikavipin voi saada ilmaiseksi Kilpailu pikavippimarkkinoilla on nyt niin kovaa, että osa palveluista houkuttelee asiakkaita jopa ilmaisilla pikavipeillä. Mikäs sen mukavampaa! Keräsimme lukijoidemme iloksi parhaat tarjoukset.
  • Euroloan korvasi pikavipit luottotililläEuroloan korvasi pikavipit luottotilillä Pikalainayhtiönä tunnettu Euroloan on tuonut markkinoille luottotilin, jonka kautta asiakkaat voivat hakea luottoa aina 5000 euroon asti.
  • LainatoriLainatori Lainatori on joustavaa luottoa tarjoava lainasivusto. Lainatorin kautta voi hakea käyttöönsä 2000 euron luottorajan, josta voi nostaa vippiä tekstiviestillä.Lainatorin tililuotto haetaan internetin kautta. Ensimmäisellä lainauskerralla asiakkaan on […]
  • HS: Pikavippifirmalle tiukka rangaistus – jopa 100 000 euroaHS: Pikavippifirmalle tiukka rangaistus – jopa 100 000 euroa Pikavippifirmalle rangaistus puuttellisesta markkinoinnista. Kuluttaja-asiamies vaatii lainsäädännön tiukentamista ja asiaan puuttumista. Sakkoja jopa 100 000 euroa.
  • Pikalainojen ja kulutusluottojen korkokatto 2017Pikalainojen ja kulutusluottojen korkokatto 2017 Pikalainoihin liittyen on havaittu ongelmia koko niiden olemassaolon ajan. Pikalainoja on pyritty viime vuosina rajaamaan erilaisten lakien ja säädösten mukaan. Vuonna 2013 tuli voimaan alle 2000 euron lainojen korkoja rajaava laki korkokatosta.
  • Euroloan lopettaa pikavippien tarjoamisen, tilalle kulutusluototEuroloan lopettaa pikavippien tarjoamisen, tilalle kulutusluotot Euroloan Consumer Finance kertoo tiedotteessaan, että se lopettaa pienlainojen tarjoamisen Suomessa ja siirtyy sen sijaan tarjoamaan isompia ja pitkäaikaisempia kulutusluottoja.
  • Laina.comLaina.com Nosta lainaa 50 - 2000 euroa Laina.comin tililuoton avulla. Saat vipit pikaisesti tilille joka päivä kello 7 - 23.Tililuotto tarkoittaa, että nostat lainaa tarpeesi mukaan. Myös lisälainan nostaminen on mahdollista aina luottorajaan asti. Luottoraja on […]
  • Korkorajoitus puuttuu elinkeinovapauteenKorkorajoitus puuttuu elinkeinovapauteen Pienlainayhdistyksen mukaan lakiehdotus rikkoo elinkeinovapautta, sillä sen mukaan yrittäjältä viedään mahdollisuus liiketoimintaansa, mikä on aivan totta.
  • Yle: Pikavipit katoavat, tilalle korvaavia tuotteitaYle: Pikavipit katoavat, tilalle korvaavia tuotteita Pikavippien korkoja rajoittava uusi laki tulee voimaan alkukesään mennessä. Sen myötä nykymuotoiset pikavipit katoavat markkinoilta, arvioi Suomen Pienlainayhdistyksen toiminnanjohtaja.
  • Pikavippiyrityksillä jälleen Facebook-kilpailujaPikavippiyrityksillä jälleen Facebook-kilpailuja Käy tykkäämässä sivuista Facebookissa tai kerro, milloin pikainen laina olisi tullut tarpeeseen. Voit voittaa palkintoja pikavippiyritysten kilpailuissa.
Klikkaa Tästä  Eduskunta kannatti uutta pikavippilakia