Pikavippien suosio taantumassa

Uusimman Säästäminen, luotonkäyttö ja maksutavat –tutkimuksen mukaan pikavippejä suosivat eteenkin ihmiset jotka eivät suunnittele talouttaan muutamaa kuukautta pidemmälle. Yleensä näiden henkilöiden talouden menot olivat tuloja suurempia.

Finanssialan keskusliiton tutkimuksen mukaan 1,3 prosenttia suomalaisista kertoo ottaneensa pikavipin viime vuonna, kun vuosi sitten osuu oli 1,7 prosenttia. Pikavippejä otettiin keskimäärin noin 2,6 kertaa henkilöä kohden. Yli puolet pikavippejä ottaneista henkilöistä kertoi ottaneensa pikavipin useamman kerran ja yksi viidesosa kertoi hakeneensa vipin useammin, kuin kaksi kertaa.

Useammalla ihmisellä kuitenkin on kulutusluottoa. Tutkimukseen vastanneista henkilöistä 75 prosentilla oli yksi kulutusluotto, kun vuosi sitten osuus oli vain 71 prosenttia ja kaksi vuotta sitten kulutusluottoa oli 52 prosentilla. Kahdeksalla prosentilla vastaajista kuitenkin oli kolme tai useampi kulutusluotto samanaikaisesti. Tämä luku on pysynyt samana viime kevääseen verrattuna, mutta laskenut 2010 keväästä, jolloin 18 prosentilla oli useampi kulutusluotto yhtä aikaa.

Keskimääräistä useammin 45-49-vuotiaiden ryhmällä oli useampi kulutusluottoa yhtä aikaa. Myös tuloksissa kävi ilmi, että henkilöt jotka asuivat useimmiten maakunnissa, olivat suhteellisen hyvätuloisia, tai perheillä joilla oli kouluikäisiä lapsia, oli päällekkäisiä kulutusluottoja.

Aiheesta uutisoi Verkkouutiset

Tähän liittyvät artikkelit

  • Sosiaalista luottoa saanut jo lähes 800 hakijaaSosiaalista luottoa saanut jo lähes 800 hakijaa Sosiaalista luottoa voidaan myöntää esimerkiksi pikavippikierteestä selviämiseen. Luototosta voidaan periä kohtuullinen vuotuinen korko.
  • Vain harva suomalainen kuuluu parhaimpaan luottoluokitukseenVain harva suomalainen kuuluu parhaimpaan luottoluokitukseen Suomen Asiakastiedon mukaan vain noin 12 prosenttia suomalaisista kuuluu parhaimpaan AAA-luottoluokkaan. Kuitenkin lähes joka kuudennella suomalaisella on maksuvaikeuksien riski selvästi kohollaan tai se on korkea.
  • Pikavippejä koskeva lakialoite sai lausunnon perustuslakivaliokunnaltaPikavippejä koskeva lakialoite sai lausunnon perustuslakivaliokunnalta Pikavippejä koskeva lakiehdotus on saanut viimein perustuslakivaliokunnalta lausunnon. Lakiehdotuksessa halutaan muuttaa kuluttajasuojalain 7 luvun, eräiden luotonantajien rekisteröinnistä annetun lain sekä korkolain 2 §.
  • Pikavippien kulut laskeneetPikavippien kulut laskeneet Tilastokeskuksen mukaan tammi- ja maaliskuun 2011 välillä myönnettiin uusia pienlainoja noin 70 miljoonaa euroa, mistä lainaajat maksoivat erilaisia korkoja ja kuluja yhteensä lähes 18 miljoonaa euroa.
  • MonettiMonetti Monetti on yksi Suomen vanhimmista pikalainafirmoista. Monetti tarjoaa asiakkailleen 500 - 1500 euron suuruisia lainasummia, joille saat takaisinmaksuaikaa aina 12 kuukautta.Monetti edellyttää hakijoiltaan vähintään 23 ikävuotta, moitteetonta […]
  • Uusia pikavippipalveluitaUusia pikavippipalveluita Luotonantajarekisteriin on hyväksytty uusia palveluita, joista Käteistä.fi on jo toiminnassa. Palvelun takaa löytyy tamperelainen Trust & Hope Oy.
  • RahoituRahoitu Rahoitu.fi on lainojen kilpailutuspalvelu, jonka kautta voit kilpailuttaa lainat aina 500 eurosta 25000 euroon saakka. Tarvitsit sitten uutta luottoa tai yhdistelylainaa yhdistääksesi vanhat luottosi, on Rahoitu.fi oiva palvelu lainanhakuun.
  • Keskimääräinen pikavippi on jo 520 euroaKeskimääräinen pikavippi on jo 520 euroa Pienlainojen keskimääräinen koko on kasvanut jo 520 euroon. Tieto selviää Tilastokeskuksen luottokantatilastosta, jossa on tietoja vuoden 2015 toisella neljänneksellä myönnetyistä kuluttajaluotoista. Vielä tämän vuoden alkupuolella keskimääräinen vippi oli […]
  • Jo 8,2 prosentilla suomalaisista on maksuhäiriömerkintäJo 8,2 prosentilla suomalaisista on maksuhäiriömerkintä Maksuhäiriömerkintöjen määrä on lisääntynyt vuodessa lähes viisi prosenttia, kertoo Suomen Asiakastieto tiedotteessaan.
  • KL: Suomalaiset pikavipit maailmanmarkkinoilleKL: Suomalaiset pikavipit maailmanmarkkinoille Suomalaiset pikavipit siirtyvät yhä laajemille maailmanmarkkinoille Ferratumin avatessa toimistonsa Uuteen-Seelantiin. Ferratum toimii 17 eri maassa.
Klikkaa Tästä  Pikavippi ilman luottotietoja?