Pikavippien suosio kasvussa

Tämän vuoden toisen neljänneksien, eli 1.4-30.6 välisen ajan Luottokanta-tilasto on julkaistu syyskuun puolessa välissä. Tilastokeskuksen ylläpitämän ja julkaiseman tilaston mukaan pienlainat ovat edelleen suosittuja.

Kesäkuun lopussa tilaston mukaan suomalaisten kotitalouksien yhteenlaskettu koko luottokanta oli huimat 112,5 miljardia euroa. Asuntolainojen osuus koko luottokannasta oli 86,6 miljardia euroa. Luottokanta on kasvanut tasaista reilun viiden prosentin vuosikasvuvauhtia.

Luottokannasta kulutusluottojen sekä opintolainojen osuus oli 16,3 miljardia euroa. Kulutusluotoista pienlainojen osuus oli vain 118,1 miljoonaa euroa, eli vähän reilun seitsemän promillen verran.

Vuoden toisen neljänneksen aikana uusia pienlainoja myönnettiin yhteensä 383 767 kappaletta. Euromääräisesti pikavippejä myönnettiin yhteensä 94,5 miljoonalla eurolla. Keskimäärin pienlainoja on myönnetty maanantaista lauantaihin vähän reilut 4500 kappaletta päivittäin ja sunnuntaisin noin puolet siitä.

Pikavippien määrä on siis kasvanut vuoden ensimmäiseen neljännekseen verrattuna noin kuusi prosenttia, sekä edellisvuoden samaan ajanjaksoon verrattuna himpun alle 19 prosenttia. Keskimäärin vippi oli suuruudeltaan 246 euroa ja keskimääräinen takaisinmaksuaika oli 34,1 päivää.

Huhti-kesäkuun aikana pienlainoista maksettiin yhteensä yli 22 miljoonaa euroa erilaisia kuluja ja korkoja. Tämän mukaan siis lainapääomasta korkoa muodostui noin 23 prosenttia.

Tilastoituja pikavippejä myöntäviä yrityksiä, oli vuoden toisella neljänneksellä yhteensä 80 kappaletta. Näistä uusia pikavippiyrityksiä tuli markkinoille kaksi.

Lisätietoa Tilastokeskuksen -sivuilta.

Tähän liittyvät artikkelit

Klikkaa Tästä  KL: Suomalaiset pikavipit maailmanmarkkinoille