Pikavippien ja muiden rahoituspalveluiden nettimyynti kasvoi

Palveluiden ostaminen verkosta kasvoi viime vuonna kuusi prosenttia edellisvuodesta, ja erityisesti lisääntyivät rahoituspalveluiden ostot. Pikavippien ja muiden rahoituspalveluiden verkko-ostot lisääntyivät yli 45 prosenttia. Merkittävästi on kasvanut myös rahapelien ryhmä, sillä viime vuonna rahapelien nettiostot lisääntyivät neljänneksellä.

Tiedot selviävät Asiakkuusmarkkinointiliiton, Kaupan liiton ja TNS Gallupin tuoreesta verkkokauppatilastosta.

Verkkokaupan ylivoimaisesti suurimpana tuoteryhmänä säilyi matkailu 37 prosentin osuudellaan. Toisiksi suurin tuoteryhmä on viihde-elektroniikka ja tietotekniikka, jonka osuus on 11 prosenttia. Rahoituspalveluiden osuus verkkomyynnistä on viisi prosenttia ja rahapelien kahdeksan prosenttia.

Vaikka palveluiden verkkomyynti lisääntyi, kokonaisuudessaan verkkokaupan kasvu oli pientä, vain 0,7 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Pieni kasvuprosentti johtuu pitkälti muutaman suuren tuoteryhmän hiipumisesta. Euromääräisesti mitattuna eniten laski asuntojen, autojen sekä veneiden verkko-ostaminen.

Vähittäiskaupan tuotteiden verkkokauppa kasvoi lähes kuusi prosenttia, jos auto- ja venekauppaa ei oteta huomioon. Suurimmat kasvuluvut kirjattiin ruuan verkkomyynnissä, joka kasvoi jopa 72 prosenttia edellisvuodesta. Myös rautakaupan verkkomyynti kasvoi 56 prosenttia. Suuria kasvulukuja selittää se, että ruuan ja rautakaupan myynnin lähtötasot olivat pieniä ja verkkokaupan tarjonta on kasvanut.

Suomalaiset ostivat viime vuonna verkosta tavaroita ja palveluita 9,6 miljardilla eurolla. Ulkomaisen verkkokaupan osuus oli 15 prosenttia. Ulkomaisen verkkokaupan osuus on kasvussa, ja muutenkin ulkomainen verkkokauppa on nousussa, sillä vähittäiskaupan tuotteita ostettiin ulkomailta 9 prosenttia ja palveluita 21 prosenttia viime vuotta enemmän.

Kaikista 15–79-vuotiaista suomalaisista kolme neljännestä on joskus ostanut verkosta jonkin tuotteen tai palvelun. Verkkokauppatilaston mukaan verkko-ostamisen suosio kasvaa edelleen kuluttajien parissa, mutta voimakkain kasvu on rauhoittunut.

– Näyttää siltä, että yleinen taloudellinen tilanne ja varovaisuus vaikuttavat kaikkeen kuluttamiseen, myös verkko-ostamiseen. Tämä näkyy siinä, että verkko-ostajien määrä kasvaa, mutta yksittäisen kuluttajan tekemien ostosten määrä ei niinkään, TNS Gallupin Digital-yksikön johtaja Ville Wikström sanoo.

Klikkaa Tästä  Velkajärjestelyhakemuksia tänä vuonna hieman viime vuotta enemmän

Tähän liittyvät artikkelit

  • KL: Pikalainoista globaalia bisnestäKL: Pikalainoista globaalia bisnestä Ferratum-yritysryhmän perustaja, pääomistaja ja toimitusjohtaja Jorma Jokela pyrkii levittämään pikalainayritystä maailmalle. Suomesta pankkitoimilupaa ei irronnut, joten sitä haetaan toisesta EU-maasta, mikä mahdollistaisi pankkitoiminnan koko EU:n […]
  • Pikavippien osuus ylivelkaantumisessa pieniPikavippien osuus ylivelkaantumisessa pieni Pikavippien osuus suomalaisten ylivelkaantumisessa on pieni. Viime vuonna rekisteröidystä maksuhäiriömerkinnöistä alle 5 prosenttia johtui pikavipeistä.
  • Vuonna 2012 luottokorttimyynti kasvoi ja luottotappiot vähenivätVuonna 2012 luottokorttimyynti kasvoi ja luottotappiot vähenivät Kotimaisten luottokorttien myynnin arvo oli Suomessa viime vuonna 8,9 miljardia euroa. Myynti kasvoi kahdeksan prosenttia verrattuna vuoteen 2011, selviää Tilastokeskuksen Rahoitustoiminta-tilastosta.
  • OstosrahaOstosraha Ostosraha-lainapalvelu lainaa asiakkailleen minimissään 400 euroa ja maksimissaan 10000 euroa 12 - 72 kuukauden maksuajalla. Kyseessä on helppokäyttöinen ja luotettava vippipalvelu, joka lainat saat ilman vakuuksia tai takaajia.
  • Nordic Rahoitus jatkaa pikalainojen myöntämistäNordic Rahoitus jatkaa pikalainojen myöntämistä Rehtivipin sivuille on ilmestynyt tiedote, jossa kerrotaan, että palvelu jatkaa pikavippien myöntämistä sekä uusille, että vanhoille asiakkaille. Katkon syytä Rehtivippi ei edelleenkään kerro.
  • Pikavippimainosten kieltoa ehdotettu TorniossaPikavippimainosten kieltoa ehdotettu Torniossa Torniossa jätettiin helmikuussa valtuustoaloite, joka kieltäisi pikavippien mainostamisen Tornion kaupungin alueella.
  • Vippi.fi tarjoaa nyt ilmaiseksi 7 päivän lainan!Vippi.fi tarjoaa nyt ilmaiseksi 7 päivän lainan! Tarvitseko pikavippiä lyhyeksi aikaa? Tartu nyt erinomaiseen tarjoukseen!
  • Pikavippien kulut laskeneetPikavippien kulut laskeneet Tilastokeskuksen mukaan tammi- ja maaliskuun 2011 välillä myönnettiin uusia pienlainoja noin 70 miljoonaa euroa, mistä lainaajat maksoivat erilaisia korkoja ja kuluja yhteensä lähes 18 miljoonaa euroa.
  • ReissuluottoReissuluotto Pikalainapalvelu Reissuluotto tarjoaa pikavippiä 100 - 1000 euroa. Reissuluoton vipit ovat erittäin halpoja, mutta kannattaa huomioida, että kaikki Reissuluoton lainat ovat vakuudellisia lainoja.Reissuluoton ikäraja on 25 vuotta. Luottokelpoisuutta […]
  • Jo 8,2 prosentilla suomalaisista on maksuhäiriömerkintäJo 8,2 prosentilla suomalaisista on maksuhäiriömerkintä Maksuhäiriömerkintöjen määrä on lisääntynyt vuodessa lähes viisi prosenttia, kertoo Suomen Asiakastieto tiedotteessaan.