Pikalainayhtiöt tähtäävät sijoitusmarkkinoille

Pikalainayhtiöt sekä korkeakorkoisia kulutusluottoja myöntävät yritykset ovat huomanneet nyt alkaa tarjoamaan osakkeitaan sijoittajille. Vakuudettomat pikavipit sekä kulutusluotot käyvät vielä hyvin kaupaksi, joten niitä tarjoavat yritykset hakevat rajoittajia toiminnalleen, sijoittajien muodossa. Pankit eivät halua myöntää pikaluottoyhtiöille lainaa, sillä toiminta on kilpailevaa.

Kotimainen OPR- Vakuus omistaa tunnettuja pikavippi ja kulutusluottopalveluita, kuten Everyday sekä Ostosraha. OPR-Vakuus on laittanut myyntiin äänioikeudettomia B-sarjan osakkeitaan. Osakkeille luvataan kahdeksan prosentin vuosituottoja. OPR-Vakuus on myynyt osakkeitaan nyt puolentoista vuoden ajan ja on siinä ajassa ehtinyt keräämään niillä 5,7 miljoonaa euroa.

Myös naapurimaassa Ruotsissa Fundior –yhtiö on kerännyt rahaa myymällä sijoitusvakuuksia. Fundior on myynyt sijoitusvakuuksia vasta muutaman kuukauden, mutta on ehtinyt keräämään jo kaksi miljoonaa euroa. Sijoitusvakuudet menevät hyvin kaupaksi, sillä yhtiö lupaa niille 7,5 prosentin takuutuottoa.

Näinä aikoina, kun pankki lupailee vain noin prosentin suuruisia korkoja määräaikaistalletuksista, on 7-8 prosentin tuottolupaukset kova sana. Inflaatio huitelee kolmen prosentin paikkeilla, joten harva haluaa menettää rahojaan sijoittamalla alle inflaation koron. Myös kun taloustilanne on heikkona koko Euroopassa, ovat myös sijoittajat varovaisua sijoittamaan perinteisiin osakkeisiin tai rahastoihin.

Sijoittajien on kuitenkin hyvä muistaa, että kun sijoitetaan pankin ulkopuolelle pikalainayhtiöihin, ei sijoittaja nauti myöskään talletussuojasta. Vakuutena on ainoastaan osakkeitaan tai sijoitusvakuutuksia myyvän lupaus tuotosta. Kuitenkin jo usea Suomalainen pikalainayhtiö on menestynyt ihan kansainvälisellä tasollakin.

Aiheesta uutisoi Nelonen -verkkosivuillaan.

Tähän liittyvät artikkelit

  • Sosiaalinen luotto on tarkoitettu ensisijaisesti vähävaraisilleSosiaalinen luotto on tarkoitettu ensisijaisesti vähävaraisille Eduskunnan puhuessa pikavippien kieltämisestä ja rajoittamisesta nousi esille myös sosiaalinen luotto. Eduskunnassa oltiin sitä mieltä, että sosiaalista luototusta tulisi kasvattaa ja korostaa, jotta taloudellisissa vaikeuksissa olevat ihmiset saisivat apua.
  • Pikavippikierre johti sakkorangaistukseenPikavippikierre johti sakkorangaistukseen Hyvinkääläismies on tuomittu yli viidestäkymmenestä petoksesta käräjäoikeudessa. Mies joutui pahaan pikavippikierteeseen, jossa hän haki aina uutta pikalainaa vanhan maksaakseen. Mies lopulta menetti myös luottotietonsa, joten hän jatkoi lanojen hakua […]
  • Kuluttajariitalautakunta laski pikavipin korkojaKuluttajariitalautakunta laski pikavipin korkoja Kuluttajariitalautakunnassa selvitettiin tapausta, jossa asiakas koki, että pikavippiyritys peri liikaa korkoa vipistä. Asiakas ja vippiyhtiö olivat sopineet 300 euron suuruisesta vipistä 28 vuorokauden laina-ajalla.
  • RahoituRahoitu Rahoitu.fi on lainojen kilpailutuspalvelu, jonka kautta voit kilpailuttaa lainat aina 500 eurosta 25000 euroon saakka. Tarvitsit sitten uutta luottoa tai yhdistelylainaa yhdistääksesi vanhat luottosi, on Rahoitu.fi oiva palvelu lainanhakuun.
  • EverydayEveryday Everyday on kännykällä tai netin kautta nostettava joustoluotto. Saat heti käyttöösi 2000 euron luottorajan. Sopimuksen tekeminen on maksutonta, eikä kuukausimaksuja peritä. Lainakuluja maksat ainoastaan omalle pankkitilillesi nostamistasi […]
  • Asiakastieto: Positiivinen luottorekisteri vähentäisi maksuhäiriömerkintöjäAsiakastieto: Positiivinen luottorekisteri vähentäisi maksuhäiriömerkintöjä Maksuhäiriömerkintöjen määrä on selvässä kasvussa. Suomen Asiakastieto kertoo, että jo 346 000 suomalaisella on vähintään yksi luottotietomerkintä. Vuonna 2012 uusia luottotietonsa menettäneitä oli 11 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.
  • Vanhemmat huolissaan lastensa vippaamisestaVanhemmat huolissaan lastensa vippaamisesta Kuten kaikki vanhemmat tietävät, eivät huolet omasta lapsesta lopu siihen kun lapsi tulee täysi-ikäiseksi ja muuttaa pois kotoa. Huolenaiheet kuitenkin monesti tietysti vaihtuvat - enää ei huoleta alkoholin käyttö opiskelijabileissä tai seksuaalinen […]
  • Pikavippien korkorajoitus saa laajalti kannatustaPikavippien korkorajoitus saa laajalti kannatusta Lausuntoja antaneet asiantuntijat kannattavat pikaluottoja koskevia lakimuutoksia, jotka käytännössä lopettaisivat pikavippitoiminnan Suomessa.
  • Pikavippiä ei tarvitse pelätä, mutta varo silti ylivelkaantumistaPikavippiä ei tarvitse pelätä, mutta varo silti ylivelkaantumista Pikavipin ottaminen ei johda automaattisesti ylivelkaantumiseen, mutta laina kannattaa silti aina ottaa harkiten ja vastuullisesti.
  • LainatoriLainatori Lainatori on joustavaa luottoa tarjoava lainasivusto. Lainatorin kautta voi hakea käyttöönsä 2000 euron luottorajan, josta voi nostaa vippiä tekstiviestillä.Lainatorin tililuotto haetaan internetin kautta. Ensimmäisellä lainauskerralla asiakkaan on […]
Klikkaa Tästä  Eduskunta kannatti uutta pikavippilakia