Pienlainayritysten työntekijät puolustavat työpaikkojaan adressilla

Pienlainatoimintaa ollaan rajoittamassa tavoilla, jotka käytännössä lopettaisivat nykyisen kaltaisten pikavippien ja pienten lainojen tarjoamisen kokonaan. Pikavippiyhtiö Taskurahan työntekijät ja asiakaspalvelu ovat käynnistäneet adressin, jonka avulla työntekijät pyrkivät puolustamaan työpaikkojaan.

Adressin mukaan pienlainayritykset työllistävät jopa 300 henkilöä, joiden työpaikat ovat vaarassa kaavailtujen rajoitusten takia. Mikäli rajoitukset tulevat voimaan sellaisenaan, pienet pikavipit eivät ole enää kannattavaa liiketoimintaa, sillä rajoitusten seurauksena niiden tuotosta putoaa jopa 90-95 prosenttia pois. Jos pikavippiyritykset lakkautetaan, kaikki 300 työntekijää jäävät työttömiksi. Lisäksi pikavippipalveluiden työllistämät kirjanpitäjät, markkinointipalvelut ja muut tahot menettävät asiakkansa.

Taskurahan työntekijöiden mukaan kysyntä on luonut tarjonnan ja pikavippiyrityksiä on perustettu täyttämään selkeä markkinarako. Adressissa ihmetellään pikavippiyrityksiin kohdistuvia syytöksiä, jotka ovat kaukana totuudesta. Kaiken yritystoiminnan päämääränä on tehdä voittoa, eikä voittoa tulisi, mikäli rahaa lainattaisiin maksuhäiriöisille asiakkaille, jotka eivät kykene maksamaan lainaansa takaisin. Myöskään asiakkaiden ajaminen taloudelliseen ahdinkoon ei olisi millään tavalla järkevää liiketoimintaa, koska rahan lainannut yritys ei silloin saisi rahojaan takaisin, eikä toiminta olisi kannattavaa.

Adressissa muistutetaan, että pienlainayritykset ovat ainoa taho markkinoilla, joka tarjoaa pientä rahamäärää lainaksi pienelle ajalle. Kaikilla ei ole tuttavia, sukulaisia tai vanhempia jotka lainaisivat rahaa nopeassa rahantarpeessa, joten pikalainayritykset tekevät tätä korvausta vastaan. Kun asiakkaat käyttävät palvelua viisaasti ja maksavat lainansa ajallaan, molemmat osapuolet, niin asiakas kuin yrityskin hyötyvät palvelusta.

Positiivinen luottorekisteri antaisi pikavippiyrityksille mahdollisuuden selvittää asiakkaiden maksukykyä ja valita näin sellaiset asiakkaat, jotka eivät ole ajautumassa maksuhäiiriöongelmiin. Adressin perustelun kirjoittaneet Taskuraha-palvelun työntekijät toteavat, etteivät he lainaisi henkilölle, jolla on useita maksamattomia lainoja. Olisi epätodennäköistä, että sellainen asiakas olisi kykenevä maksamaan kaikki lainansa ajoissa. Tämä auttaisi niin yritystä välttämään lainaamasta maksuhäiriöihin ajautumassa oleville asiakkaille, kuin asiakkaitakin ajautumasta velkakierteeseen.

Klikkaa Tästä  Verovapaata tuottoa sijoittamalla Tuottoa.fi -palveluun

Adressin voi allekirjoittaa Adressit.com palvelussa.

Tähän liittyvät artikkelit

Klikkaa Tästä  KL: Suomalaiset pikavipit maailmanmarkkinoille