Oletko suunnittelemassa pikavipin ottoa? Tutustu ensin näihin ohjeisiin

Moni ottaa pikavippiä äkilliseen rahantarpeeseen. Tilastokeskuksen mukaan tämä vuoden ensimmäisellä neljänneksellä pikavippejä otettiin yhteensä 371 471 kappaletta. Pikavippejä usein mediassa mustamaalataan, mutta fiksusti otettu pikavippi ei tuo käyttäjälleen ongelmia. Lue nämä 10 ohjetta, kuinka et joudu ongelmiin pikavippien kanssa.

1. Vertaa hintoja ja kuluja
Lainoja on helppo verrata todellisia vuosikorkoja vertaamalla. Vaikka prosentit ovat vuosikoroissa suuria, etkä todellisuudessa joudu maksamaan lainaa takaisen koko prosentin verran, on se kuitenkin hyvä tapa verrata hintoja, sillä todelliseen vuosikorkoon lasketaan mukaan myös muuta kulut, kuten laskutus kulut.

2. Älä maksa hakemuksesta
Tutustu lainaehtoihin ennen pikavipin hakemista. Älä maksa turhia tekstiviestikuluja, kun monen pikalainahakemuksen pystyy tekemään netissä ilman ylimääräisiä kuluja.

3. Suhtaudu kriittisesti mainontaan
Pikavippiyritysten mainokset saattavat olla joskus harhaanjohtavia. Tutustu huolella lainaehtoihin, ennen pikavipin ottamista. Vippiyritykset eivät myöskään koskaan myönnä lainaa luottotiedottomille.

4. Hae vippiä vain luotettavalta taholta.
Kun valitset pikavippejä myöntävää yritystä, niin huolehdi, että yritys on rekisteröitynyt. Kaikkien luotonantajien tulee olla rekisteröityneenä Etelä-Suomen alehallintaviraston ylläpitämään luotonantajan rekisteriin.

5. Ota selvää oikeuksistasi
Pikavippi on kuluttajasuojalain mukaan oikeus palauttaa 14 vuorokauden kuluessa ottamisesta ilman lisäkustannuksia. Mikäli pikavipin takaisinmaksussa on ongelmia ja vippi joutuu perintään, on myös perinnässä noudatettava hyviä perintätapoja.

6. Ota lainaa vain sen mitä tarvitset
Älä ota pikavippiä turhaan tai varmuuden vuoksi. Ota vippi vain tarpeeseen ja huolehdi, että voit maksaa vipin takaisin kuluineen ja korkoineen laina-ajan päätyttyä.

7. Maksa vippi ajoissa takaisin
Valitse laina-aika jolloin tiedät varmasti voivasi maksaa pikavippisi takaisin. Mikäli rahatilanteessasi on ongelmia, ole yhteydessä luotonantajaan jo ennen laina-ajan umpeutumista. Monet vippiyritykset myöntävät lisää maksuaikaa vipeille.

8. Varo vippikierrettä
Älä ota uutta pikavippiä maksaaksesi edellistä vippiä. Mikäli joudut vaikeuksiin vippien takaisinmaksuissa, ota yhteys kotikuntasi talous- ja velkaneuvontaan.

Klikkaa Tästä  Pienlainayritysten työntekijät puolustavat työpaikkojaan adressilla

9. Suhtaudu vakuudellisiin luottoihin harkiten
Mikäli sinulla on pikavippejä ja haluat yhdistää lainojasi, niin varo mitä vakuutat lainoihin. Mikäli annat esimerkiksi asuntosi korkeakorkoisen luoton vakuudeksi, saatat pahimmassa tapauksessa menettää asuntosi.

10. Mieti vaihtoehtoja pikavipille
Ennen kuin otat pikavippiä, mieti voisitko saada rahaa muulla keinoin. Pieniä rahasummia on helppo saada esimerkiksi keräämällä pulloja tai viemällä koruja panttilainaamoon. Mikäli harkitset pikavipin ottamista laskujen maksamiseen, niin selvitä ensin voisitko saada laskullesi lisää maksuaikaa.

Tähän liittyvät artikkelit

  • Pikavippiä ei tarvitse pelätä, mutta varo silti ylivelkaantumistaPikavippiä ei tarvitse pelätä, mutta varo silti ylivelkaantumista Pikavipin ottaminen ei johda automaattisesti ylivelkaantumiseen, mutta laina kannattaa silti aina ottaa harkiten ja vastuullisesti.
  • Ellos YksityislainaEllos Yksityislaina Ellos Yksityislaina – kätevä tapa rahoittaa pienet menoerät! Voit saada Ellos Yksityislainaa 100 eurosta jopa 2500 euroon asti ilman vakuuksia tai takaajia.Ellos Yksityislainan saanti edellyttää vähintään 25 vuoden ikää, puhtaita luottotietoja ja […]
  • Vippiä tekstiviestillä lahjakortin muodossaVippiä tekstiviestillä lahjakortin muodossa Tekstiviestillä tilattavan lahjakortin muodossa olevan vipin kulut käyvät pikavippejä huomattavasti suuremmaksi, sillä lahjakortin hinnan joutuu maksamaan kaksinkertaisena takaisin.
  • Perusvippi.fi vippipaikkaPerusvippi.fi vippipaikka Kaada taikina uunivuokaan ja Perusvippi uunissa, rintojen suurennus omalla joustoluotoilla. Ja kun tähän lisätään se Perusvippi, sisätiloihin lainapalvelua säiliön olla haponkestävää, perusvippi Maalaisliitto ja liberaali Kansallinen Edistyspuolue. Pikavippi […]
  • Kuluttajavirasto varoittaa neljästä pikavippiyhtiöstäKuluttajavirasto varoittaa neljästä pikavippiyhtiöstä Kuluttajavirastolle on tullut useita yhteydenottoja neljästä eri pikavippiyhtiöstä. Yrityksillä on ollut erityisen kalliita eräpäivänsiirtopalveluita, sekä heidän perintä on ollut asiatonta.
  • Pikavippiyhtiö Ferratum oikaisee väitteitä pikavipeistäPikavippiyhtiö Ferratum oikaisee väitteitä pikavipeistä Pikavippiyhtiö Ferratum oikaisee tiedotteessaan julkisuudessa esitettyjä perättömiä väitteitä pikavipeistä, lainojen koroista ja pienluottoalasta.
  • Pikavippimainoksia sähköpostiinPikavippimainoksia sähköpostiin Mediassa huomioitiin syyskuun lopulla siitä, kuinka ihmisten sähköposteihin tuli pikavippimainoksia yksityisten henkilöiden nimissä.
  • Lakiehdotus koskien pikavippejä valmiina käsittelyynLakiehdotus koskien pikavippejä valmiina käsittelyyn Hallitus on aikeissa asettaa tiukat rajoitukset pikavipeille. Hallituksen valmiissa lakiesityksessä on asetettu korkokatto alle 2000 euron suuruisille pikavipeille.
  • Talousvaliokuntakin kiristäisi vippilainsäädäntöäTalousvaliokuntakin kiristäisi vippilainsäädäntöä Perustuslakivaliokunnan ja lakivaliokunnan ohella myös talousvaliokunta kannattaa pikavippilain muutoksia. Uudistukset rajoittaisivat esimerkiksi pikavippien korkoja.
  • Kuulevatko kaikki ulosotostani?Kuulevatko kaikki ulosotostani? Ulosottoon joutunut saattaa pohtia, selviääkö tilanne pomolle ja kaikille tutuille. Harva tulee kertoneeksi avoimesti ulosottoon joutumisesta, vaikka ulosoton kanssa joutui viime vuonna asioimaan puoli miljoonaa suomalaista.
Klikkaa Tästä  Varo tietojenkalastelua