Mitä vaihtoehdoksi?

Mitä vaihtoehdoksi, jos ei halua ottaa pikavippiä, mutta tarvitsee pientä rahasummaa? Onhan niitä vaihtoehtoja pikavipeille, vaikkei olisi säästöjä sukanvarressa, tai sukulaisia tai ystäviä, joilta voisi saada pientä rahasummaa lainaksi. Kaikki eivät halua välttämättä ottaa pikavippiä, tai tarvittava summa voi olla niin pienikin, että sille voi olla vaihtoehto.

Pullojen keräys on yksi hyvä vaihtoehto, jos viitsit vähän nähdä vaivaa ja lähteä kiertelemään kaupunkia ja puistoja. Pullonkeräys on kaiken lisäksi myös erittäin ekologinen tapa kerätä rahaa samalla, kun itse tienaa, niin säästää myös luotoa roskaantumiselta. Eteenkin jos paikkakunnallasi on festarit, tai muuta tapahtumaa, niin pulloja löytyy tavallista helpommin. Jo muutamalla pullokassillisella saat kerättyä rahaa jo pienemmän pikavipin verran.

Mikäli rahan lainaaminen tutuilta tai sukulaisilta tuntuu vieraalta, voit aina kysäistä olisiko heillä jotain työtä tai arkiaskaretta, jota voisit tehdä pikkurahaa vastaan. Hyvin monelle on keväällä ajankohtaista esimerkiksi ikkunoiden pesu, puutarhan laitto kesäkuntoon, tai vaikka autonpesu. Voithan myös antaa tuttavallesi tai sukulaisellesi vapaa illan, esimerkiksi hoitamalla lapsia tai lemmikkejä. Nämähän ovat erittäin hyviä pieniä töitä myös niille, joilla ei vielä ikäkään riitä ottamaan pikavippiä rahantarpeeseensa.

Monien suurten ketjujen, kuten s-ryhmän etukortit ovat pantillisia. Käy palauttamassa etukortti ja saat siitä pantin takaisin. Eteenkin S-etukortissa on jo isompi pantti, 100 euroa. Myös monien kaupunkien bussikorteissa on pantti, jonka saa takaisin kortin palauttaessa. Mieti myös onko sinulla jonkin kerhon tai yhdistyksen avain tai harrastusvälineitä panttia vastaan.

Onko sinulla ylimääräisiä vaatteita tai tavaroita, joita et itse enää tarvitse? Myy turhat kamppeet kirpputorilla. Lähes joka paikassa on niin sanottuja itsepalvelu-kirppiksiä joista varaat pöydän, hinnoittelet tuotteesi ja kirppis hoitaa myynnin. Saat rahat tilillesi esimerkiksi kerran kuussa tavaroistasi jotka ovat menneet kaupaksi. Netti on myös erittäin kätevä tapa myydä turhia tavaroita pyörimästä nurkista. Laita kuvallinen ilmoitus vaikka facebookkiin, niin tavarat ja vaatteet menevät helposti kaupaksi. Samalla siis kun saat rahaa, saat myös siivottua turhat tavarat pois pyörimästä nurkista. Ja mikä parasta sinun romu voi olla jonkun toisen aarre.

Klikkaa Tästä  Pikavipeille löytyi puolustaja eduskunnasta

Jos et keksi muuta vaihtoehto, kuin ottaa pikavippi, niin tee se järkevästi. Pikavippi on huomattavasti parempi maineeseensa verrattuna. Jos maksat pikavipin takaisin ajallaan, etkä ota enempää kuin mitä olet varma, että voit maksaa takaisin. Ole tarkkana siinä, että otat takaisinmaksuaikaa riittävästi, jotta et joudu ongelmiin. Selvitä tarkkaan paljonko tulet rahaa tarvitsemaan, ettet ota pikavippiä liikaa, josta voi koitua enemmän ongelmaa myöhemmässä vaiheessa. Esimerkiksi yhtä lääkärikäyntiä varten 500 euroa on aivan liian ylimitoitettu pikavippi.

Tähän liittyvät artikkelit

  • Kuulevatko kaikki ulosotostani?Kuulevatko kaikki ulosotostani? Ulosottoon joutunut saattaa pohtia, selviääkö tilanne pomolle ja kaikille tutuille. Harva tulee kertoneeksi avoimesti ulosottoon joutumisesta, vaikka ulosoton kanssa joutui viime vuonna asioimaan puoli miljoonaa suomalaista.
  • Oletko suunnittelemassa pikavipin ottoa? Tutustu ensin näihin ohjeisiinOletko suunnittelemassa pikavipin ottoa? Tutustu ensin näihin ohjeisiin Moni ottaa pikavippiä äkilliseen rahantarpeeseen. Pikavippejä usein mediassa mustamaalataan, mutta fiksusti otettu pikavippi ei tuo käyttäjälleen ongelmia.
  • Bonusta tilille lainaa hakemallaBonusta tilille lainaa hakemalla Kauppojen bonuskortit ovat jo monille tuttu tapa saada rahaa takaisin ostoksista. Uuden palvelun avulla voit saada rahaa takaisin jopa ottamastasi pikavipistä tai kulutusluotosta.
  • Ylivelkaantuneella voi olla kymmeniä päällekkäisiä velkojaYlivelkaantuneella voi olla kymmeniä päällekkäisiä velkoja Takuu-Säätiössä on nähty, että velalliselle voi kertyä useita kymmeniä velkoja, koska heillä on mahdollisuus saada velkaa velan päälle. Tilanne voi johtaa hallitsemattomaan velkakierteeseen.
  • Pikavippiyrityksillä jälleen Facebook-kilpailujaPikavippiyrityksillä jälleen Facebook-kilpailuja Käy tykkäämässä sivuista Facebookissa tai kerro, milloin pikainen laina olisi tullut tarpeeseen. Voit voittaa palkintoja pikavippiyritysten kilpailuissa.
  • Vivukselta ensimmäinen vippi ilman lisäkulujaVivukselta ensimmäinen vippi ilman lisäkuluja Vivus tarjoaa ensimmäisen lainan ilman kuluja ja korkoja. Vivukselta saat lainaa kun olet vähintään 20 vuotta täyttänyt suomen kansalainen ja olet hoitanut maksuasiasi aina huolellisesti.
  • Vaihtoehto pikavipille: tienaa pikkurahaa tiedoillasi ja taidoillasiVaihtoehto pikavipille: tienaa pikkurahaa tiedoillasi ja taidoillasi Jos pikavipin ottaminen ei miellytä, pikkurahaa voi tienata myös omilla tiedoilla ja taidoilla Earnrae.com -palvelun avulla. Kaikki palvelut maksavat viisi euroa ja palvelun tarjoaja tienaa jokaisesta toteutuneesta tilauksesta neljä euroa.
  • Todellinen vuosikorko ei ole koko totuusTodellinen vuosikorko ei ole koko totuus Jos otat 100 euron pikavipin kuukauden maksuajalla, pikavippisi todellinen vuosikorko on todennäköisesti yli 1000 prosenttia. Kuulostaako hurjalta? Kyllä. Tarkoittaako se, että maksat korkoja yli 1000 prosenttia, siis moninkertaisesti yli alkuperäisen […]
  • Risicumilla ja Ok Moneylla rahanarvoisia kilpailujaRisicumilla ja Ok Moneylla rahanarvoisia kilpailuja Ok Money ja Risicum arpovat 200 ja 300 euron arvoisia lahjakortteja S-ryhmän liikeisiin. Kilpailuihin osallistuu helposti päivittämällä yhteystietonsa.
  • Nuorten ylivelkaantumisen syy ei pelkästään pikalainoissaNuorten ylivelkaantumisen syy ei pelkästään pikalainoissa Nuorten aikuisten, eli alle 30-vuotiaiden taloudellista tilannetta selvittänyt Mun talous – hanke, on saatu päätökseen. Hanke toteutettiin vuosien 2013 – 2017 välillä. Selvityksen perusteella nuorten talous saattaa luisua velkakierteeseen, mikäli tämä joutuu […]
Klikkaa Tästä  Pikavippihakemus tulee usein myös hylätyksi