Mikä on totuus pikavipeistä?

Pikalainayhtiö Risicum haluaa korjata pikavippeihin liittyviä väärinkäsityksiä Totuus pikavipeistä –infojulisteellaan.

Risicumin mukaan pikavipeistä ja niiden käyttötarkoituksista liikkuu paljon harhaluuloja, jotka pohjaavat mediassa esiin nostettuihin yksittäisiin tapauksiin. Yhtiö kertoo pikavipeistä kymmenen tutkimuksiin perustuvaa seikkaa, jotka ovat toisin kuin yleensä luullaan.

Pikavipeistä puhutaan velkaongelmien ja maksuvaikeuksien yhteydessä niin paljon, että niiden maine on kasvanut todellista merkitystä suuremmaksi. Tosiasiassa keskimääräisellä kotitaloudella on asuntolainaa 29 304 euroa, kulutusluottoa ja opintolainaa 5 500 euroa ja pikavippiä vaivaiset 26 euroa. Yhteensä suomalaisten pienlainavelan määrä oli reilu vuosi sitten noin 69 miljoonaa euroa, kun muiden lainojen määrä mitattiin kymmenissä miljardeissa.

Pikavippi on verrattain harvinainen syy saada maksuhäiriömerkintä. Valtaosa, 71 prosenttia, suomalaisten maksuhäiriömerkinnöistä johtuu maksamatta jääneistä perinteisistä kulutusluotoista. Pikavippien osuus maksuhäiriöistä on 7 prosenttia.

Usein sanotaan, että pikavippiä saa liian helposti ja että sitä myönnetään valmiiksi talousvaikeuksissa oleville. Kuitenkin Risicumin mukaan 40 – 45 prosenttia pikalainahakemuksista hylätään. 85 prosenttia lainan saaneista maksaa velkansa takaisin moitteettomasti, ja lopuistakin kaksi kolmasosaa hoitaa laskun heti saatuaan ensimmäisen maksumuistutuksen. 95 prosenttia pikalainan ottajista onnistuu siis maksamaan velkansa takaisin ilman suurempia ongelmia.

Pikavippejä ottavat kaiken ikäiset, joskin kaikkein iäkkäimpiä on melko vähän. Noin kolmannes on 18 – 25 –vuotiaita, mutta kaksi kolmannesta on yli 25-vuotiaita. 68 prosenttia lainaajista on vakituisessa työsuhteessa tai eläkkeellä. Loput 32 prosenttia eivät ole vakituisessa työsuhteessa tai opiskelevat.

Risicum kertoo myös, että käsitys pikavipeistä illalla juhlimista varten haettavana lainamuotona ei pidä paikkaansa. Valtaosa vipeistä otetaan päiväsaikaan kello 11 – 19. Useimmat vippaajat käyttävät lainan ruokaan tai lasten- ja kodinhoitokuluihin.

Jos maksamaton pikavippivelka menee käräjille asti, velan kulut nousevat suuriksi. Suurin osa kuluista ei kuitenkaan valu pikavippiyrityksille ja perintätoimistoille, vaan valtion oikeudenkäyntikuluihin.

Klikkaa Tästä  KL: Harhaanjohtavasta markkinoinnista markkinointikielto pikavippiyritykselle

– Keskimääräinen pienlainan ottaja on alle nelikymppinen, vakituisesti työssäkäyvä, keskituloinen ja raha-asiansa moitteettomasti hoitanut henkilö. Pienlainaa ei saa kuka tahansa ja jokaisen hakijan maksukyky selvitetään ennen lainan myöntämistä mahdollisimman hyvin, Risicum kertoo.

Tähän liittyvät artikkelit

  • Vuonna 2012 luottokorttimyynti kasvoi ja luottotappiot vähenivätVuonna 2012 luottokorttimyynti kasvoi ja luottotappiot vähenivät Kotimaisten luottokorttien myynnin arvo oli Suomessa viime vuonna 8,9 miljardia euroa. Myynti kasvoi kahdeksan prosenttia verrattuna vuoteen 2011, selviää Tilastokeskuksen Rahoitustoiminta-tilastosta.
  • LainaamoLainaamo Tarvitsetko lainaa? Lainaamon kautta saat kulutusluottoa 500 eurosta 20 000 euroon asti ilman vakuuksia ja takaajia. Lainaamon palvelu on helppokäyttöinen, ja lainapäätös annetaan heti.
  • Pikavippiyritykset tienaavat perintäkuluilla ja muita harhaluuloja pikavipeistäPikavippiyritykset tienaavat perintäkuluilla ja muita harhaluuloja pikavipeistä Pikavippeihin yhdistetään monelaisia väittämiä, joista suuri on harhaluuloja ja väärinkäsityksiä korkoihin, asiakkaisiin ja velkaantumsieen liittyen.
  • Ok Money arpoo matkalahjakortteja Matkajokeri-kilpailussaOk Money arpoo matkalahjakortteja Matkajokeri-kilpailussa Monet pikavippejä tarjoavat palvelut järjestävät erilaisia kilpailuja ja arvontoja, joissa voi voittaa muun muassa lahjakortteja tai rahoitusta erilaisiin tarpeisiin.
  • RahalaitosRahalaitos Rahalaitos etsii ja kilpailuttaa puoleasti kaikki lainat 500 - 40 000 euron väliltä. Täytä lainhakemus Rahalaitoksen kotisivuilla ja saat useita hyviä luottotarjouksia useiden pankkien lainavalikoiasta. Saaduista tarjouksista voit valita sopivimman käyttöösi.
  • Ilmainen pikavippiIlmainen pikavippi Monia pikavippipalveluita voi testata tilaamalla ilmaisen pikavipin. Ainakin Vivus, Suomilimiitti ja Ferratum tarjoavat täysin kuluttomia vippejä. Katso koko lista tämän artikkelin lopusta.Yleensä ilmaista pikavippiä tarjotaan ainoastaan ensilainaksi […]
  • Sosiaalinen luotto on tarkoitettu ensisijaisesti vähävaraisilleSosiaalinen luotto on tarkoitettu ensisijaisesti vähävaraisille Eduskunnan puhuessa pikavippien kieltämisestä ja rajoittamisesta nousi esille myös sosiaalinen luotto. Eduskunnassa oltiin sitä mieltä, että sosiaalista luototusta tulisi kasvattaa ja korostaa, jotta taloudellisissa vaikeuksissa olevat ihmiset saisivat apua.
  • Pikavippikierre johti sakkorangaistukseenPikavippikierre johti sakkorangaistukseen Hyvinkääläismies on tuomittu yli viidestäkymmenestä petoksesta käräjäoikeudessa. Mies joutui pahaan pikavippikierteeseen, jossa hän haki aina uutta pikalainaa vanhan maksaakseen. Mies lopulta menetti myös luottotietonsa, joten hän jatkoi lanojen hakua […]
  • Jyväskylä ei halua pikavippimainoksia kaupungin mainospaikoilleJyväskylä ei halua pikavippimainoksia kaupungin mainospaikoille Jyväskylässä on tehty aloite jonka mukaan pikavippimainokset halutaan kieltää kaupungin omistamilta mainospaikoilta. Pikavippimainokset ovat kielletty kaupungin omistamilta mainospaikoilta jo Tampereella ja Kouvolassa.
  • HS: Perintäkulut saavat kritiikkiä tuomareiltaHS: Perintäkulut saavat kritiikkiä tuomareilta Pikalainavelat ovat jo aiheuttaneet ruuhkia käräjäoikeuksiin. Helsingin Sanomien haastattelemien käräjätuomareiden mielestä pienten saatavien perintäkulut ovat usein kohtuuttoman suuria.
Klikkaa Tästä  Pikavippien suosio aiheuttaa lieveilmiöitä