Mies nosti pikavippiä varastetuilla pankkitunnuksilla

Suomalaiset käyttävän internettiä entistä enemmän raha-asioiden hoitoon ja ostosten tekoon. Tätä myöstä myös nettihuijaukset ovat yleistyneet. Viranomaiset kehottavatkin ihmisiä erityiseen varovaisuuteen käyttäessään internetin pankki- ja maksupalveluita.

Pääkaupunkiseudulla asuva reilu parikymppinen mies sai huijattua netissä itselleen jopa 3500 euroa myymällä olemattomia tuotteita sekä ottamalla pikavippiä entisen tyttöystävänsä pankkitunnuksilla.

Mies oli ilmoittanut netissä myyvänsä laadukkaan tietokoneen sekä kännykän, joista moni innokas ostaja oli ollut kiinnostunut. Ostajat lähettivät miehelle noin 1500 euroa laitteista, mutta mies ei niitä koskaan ostajille toimittanut.

Mies nosti myös pikavippejä väärillä pankkitunnuksilla. Hän oli urkkinut pankkitunnukset entiseltä tyttöystävältään , nosti lainaa yöllä ja siirsi ne saman tien omalle tililleen. Entinen tyttöystävä menetti rahaa liki 2000 euroa miehen huijauksen vuoksi.

Oikeudenkäynti käytiin Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa jossa mies myönsi huijauksensa. Mies kuitenkin vakuutti, että hänen olisi pitänyt itsekin saada myymänsä laitteet, mutta oli tullut myös itse huijatuksi. Jostain syystä laitteet eivät koskaan olleet saapuneet perille miehelle. Käräjäoikeus tuomitsi miehen 480 euron sakkoihin sekä maksamaan aiheuttamansa vahingot asianomaisille. Lisäksi miestä odottaa vielä lisää selvityksiä, sillä oikeudenkäyntiin hän saapui suoraan tutkintavankeudesta jonne hän joutui palaamaan vielä oikeudenkäynnin jälkeen, kertoo Ilta-Sanomien uutinen.

Tähän liittyvät artikkelit

  • Risicumin entiset omistajat tienasivat viime vuonna myymällä yrityksensäRisicumin entiset omistajat tienasivat viime vuonna myymällä yrityksensä Pikavippiyhtiö Risicumin entiset omistajat nousivat vuoden 2011 verotietojen mukaan Suomen rikkaimpien joukkoon. Yrittäjäkaksikko möi pikavippejä myöntävän yrityksensä vuoden 2011 kesällä.
  • Lakiehdotus koskien pikavippejä valmiina käsittelyynLakiehdotus koskien pikavippejä valmiina käsittelyyn Hallitus on aikeissa asettaa tiukat rajoitukset pikavipeille. Hallituksen valmiissa lakiesityksessä on asetettu korkokatto alle 2000 euron suuruisille pikavipeille.
  • Pikavippien loppuminen lisää mahdollisesti rikollista toimintaaPikavippien loppuminen lisää mahdollisesti rikollista toimintaa Pikavippien kielto ja rajoitus on ollut kovasti puheenaiheena. Eduskunnan täysistunnossa käytiin läpi kahta lakiesitystä koskien pikavippejä. Vippien kieltämisellä kuitenkin on myös kääntöpuoli.
  • Laina.fiLaina.fi Laina.fi vaihtoi pikavippinsä Käyttölainaksi ja Kertalainaksi. Uusi palvelu on yhtä helppo ja nopea kuin pikavipit - ja voit saada lainaa jopa 2500 euroa.Käyttölaina on joustava, jatkuva luotto. Kun haet lainaa, sinulle myönnetään 2500 euron luotto. […]
  • BigbankBigbank Bigbankin avulla voit toteuttaa unelmat saman tien. Voit saada rahaa lainaksi 2000 – 20 000 euroa todella pitkällä laina-ajalla. Tarjolla olevat eri lainavaihtoehdot ovat aina asiakkaalle edullisia ja kilpailukykyisiä verratessa muihin laina-alan toimijoihin.
  • Kuluttajavirasto varoittaa neljästä pikavippiyhtiöstäKuluttajavirasto varoittaa neljästä pikavippiyhtiöstä Kuluttajavirastolle on tullut useita yhteydenottoja neljästä eri pikavippiyhtiöstä. Yrityksillä on ollut erityisen kalliita eräpäivänsiirtopalveluita, sekä heidän perintä on ollut asiatonta.
  • Pikavippikierre johti sakkorangaistukseenPikavippikierre johti sakkorangaistukseen Hyvinkääläismies on tuomittu yli viidestäkymmenestä petoksesta käräjäoikeudessa. Mies joutui pahaan pikavippikierteeseen, jossa hän haki aina uutta pikalainaa vanhan maksaakseen. Mies lopulta menetti myös luottotietonsa, joten hän jatkoi lanojen hakua […]
  • Pikavippimainontako harhaanjohtavaa?Pikavippimainontako harhaanjohtavaa? Pikavippialan mainonta puhuttaa paljon mediassa sekä pikavippimainontaa halutaan kieltää katukuvasta. Pikavippimainontaa mielletään aggressiiviseksi sekä ihmisiä harhaanjohtavaksi. Kuitenkin suuremman median piiloon jää monet muut huijausmainokset ja […]
  • Pienlainayritysten työntekijät puolustavat työpaikkojaan adressillaPienlainayritysten työntekijät puolustavat työpaikkojaan adressilla Pikavippiyhtiö taistelee suunniteltuja pikavippirajoituksia vastaan adressilla, jossa pikavippipalvelun työntekijät vetoavat työpaikkojensa puolesta.
  • Asiakastieto: Positiivinen luottorekisteri vähentäisi maksuhäiriömerkintöjäAsiakastieto: Positiivinen luottorekisteri vähentäisi maksuhäiriömerkintöjä Maksuhäiriömerkintöjen määrä on selvässä kasvussa. Suomen Asiakastieto kertoo, että jo 346 000 suomalaisella on vähintään yksi luottotietomerkintä. Vuonna 2012 uusia luottotietonsa menettäneitä oli 11 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.
Klikkaa Tästä  Pikavipit loppuvat, miten toimin?