Luottokortin holtiton käyttö johti ylivelkaantumiseen

Pikavipit ovat saaneet paljon arvostelua niiden väitetystä osallisuudesta velkaantumisongelmiin. Suuri osa ylivelkaantumisista johtuu kuitenkin edelleen perinteisistä luottokorteista, joilla velaksi ostaminen on yhtä helppoa kuin ostosten maksaminen pankkikortilla.

Iltasanomat kertoi velkakierteeseen ajatuneen 41-vuotiaan perheenäidin tarinan. Nainen oli ajatunut velkakierteeseen tekemällä luottokorttivelkaa yli maksukykynsä. Velaksi ostettiin muun muassa ylimääräisiä kesäherkkuja ja grilliaterioita, kahvilakäyntejä, huvipuistoretkiä ja ulkomaanmatkoja. Lomareissuillakin rahaa kului aina enemmän kuin osasi odottaa.

Nainen kertoo olevansa hyvätuloinen, mutta ajautuneensa silti velkakierteeseen maksamalla velkarahalla muun muassa Välimeren matkoja joihin ei ollut oikeasti varaa. Kesän velkoja makseltiin koko syksy, ja joulun tullessa läheisille ostetut lahjat maksettiin jälleen luottokortilla.

Naisen käytössä oli viisi eri luottokorttia, joilla sai kerättyä suuren velan. Lopulta velkojen hoitaminen kävi mahdottomaksi ja perheenäiti sai maksuhäiriömerkinnän. Velkaantuminen loppui merkintään ja nainen pyrkii saamaan raha-asiansa kuntoon kahden vuoden aikana. Vahingosta viisastuneena hän lopetti kaikki luottokorttinsa ja maksaa velkaansa erissä pois. Palkasta ei jää asumis- ja ruokamenojen sekä luottokorttivelkojen maksun jälkeen juuri mitään, mutta velka lyhenee ja tulevaisuus näyttää valoisammalta.

Iltasanomien kertoman tapauksen lisäksi myös monet muut ajautuvat ylivelkaantumisongelmiin holtittoman luottokorttien käytön seurauksena. Velkaantuneille tyypillistä on niin kutsuttu luottokorttikierre, jossa toisen luottokortin velkaa maksetaan pois toisella luottokortilla. Velat käyvät korkoineen ja kuluineen kalliiksi, kun luottoa ei saa maksettua pois.

Myös muut perinteiset kulutusluotot aiheuttavat velkaantumisongelmia. Pikavippien osuus maksuhäiriöistä on varsin pieni ja tyypillisesti pikavippejä väärin käyttävät asiakkaat ovat jo ylivelkaantuneet valmiiksi muilla keinoilla.

Tähän liittyvät artikkelit

  • Pikavippimainontako harhaanjohtavaa?Pikavippimainontako harhaanjohtavaa? Pikavippialan mainonta puhuttaa paljon mediassa sekä pikavippimainontaa halutaan kieltää katukuvasta. Pikavippimainontaa mielletään aggressiiviseksi sekä ihmisiä harhaanjohtavaksi. Kuitenkin suuremman median piiloon jää monet muut huijausmainokset ja […]
  • Ok Money arpoo matkalahjakortteja Matkajokeri-kilpailussaOk Money arpoo matkalahjakortteja Matkajokeri-kilpailussa Monet pikavippejä tarjoavat palvelut järjestävät erilaisia kilpailuja ja arvontoja, joissa voi voittaa muun muassa lahjakortteja tai rahoitusta erilaisiin tarpeisiin.
  • Pikalainayhtiö Ferratum sai pankkitoimiluvan MaltaltaPikalainayhtiö Ferratum sai pankkitoimiluvan Maltalta Kotimainen pikaluottoja tarjoava Ferratum on hakenut Maltalta pankkilupaa, jossa se on sille myönnetty. Ferratum ja toinen suomalainen pikavippi-yhtiö Risicum hakivat pankkitoimilupaa Suomesta Finanssivalvonnalta jo aikaisemmin tuloksetta.
  • JoustoluottoJoustoluotto Joustoluotto on lainamuoto, jolla tarkoitetaan yleensä tililuottoa, luottotiliä tai vastaavaa jatkuvaa lainaa.Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava laina. Joustoluoton avulla voi hankkia talouteen pientä liikkumavaraa, sillä joustoluottoa voi nostaa […]
  • Jyväskylä ei halua pikavippimainoksia kaupungin mainospaikoilleJyväskylä ei halua pikavippimainoksia kaupungin mainospaikoille Jyväskylässä on tehty aloite jonka mukaan pikavippimainokset halutaan kieltää kaupungin omistamilta mainospaikoilta. Pikavippimainokset ovat kielletty kaupungin omistamilta mainospaikoilta jo Tampereella ja Kouvolassa.
  • Kemissä kiellettiin pikavippien mainontaKemissä kiellettiin pikavippien mainonta Kemin kaupungin tekninen lautakunta päätti, että pikavippimainokset kielletään kaupungin mainospaikoilla.
  • Sosiaalinen luotto on tarkoitettu ensisijaisesti vähävaraisilleSosiaalinen luotto on tarkoitettu ensisijaisesti vähävaraisille Eduskunnan puhuessa pikavippien kieltämisestä ja rajoittamisesta nousi esille myös sosiaalinen luotto. Eduskunnassa oltiin sitä mieltä, että sosiaalista luototusta tulisi kasvattaa ja korostaa, jotta taloudellisissa vaikeuksissa olevat ihmiset saisivat apua.
  • Kuluttajavirasto varoittaa neljästä pikavippiyhtiöstäKuluttajavirasto varoittaa neljästä pikavippiyhtiöstä Kuluttajavirastolle on tullut useita yhteydenottoja neljästä eri pikavippiyhtiöstä. Yrityksillä on ollut erityisen kalliita eräpäivänsiirtopalveluita, sekä heidän perintä on ollut asiatonta.
  • Kainuun Sanomat: Pikavippimainokset lähtevät KajaanistaKainuun Sanomat: Pikavippimainokset lähtevät Kajaanista Valtuustoaloite pikavippimainosten kieltämiseksi etenee Kajaanissa. Kaupungin ympäristötekninen lautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle, että pikavippien mainostaminen kaupungin omistamilla mainospaikoilla kielletään.
  • Pikavippien suosio kasvussaPikavippien suosio kasvussa Tämän vuoden toisen neljänneksien, eli 1.4-30.6 välisen ajan Luottokanta-tilasto on julkaistu syyskuun puolessa välissä. Tilastokeskuksen ylläpitämän ja julkaiseman tilaston mukaan pienlainat ovat edelleen suosittuja.
Klikkaa Tästä  Pikavippihakemus tulee usein myös hylätyksi