Luottokielto suojaa identiteettivarkaudelta ja estää impulsiiviset pikavipit

Onko tapanasi tilata pikavippejä hetken mielijohteesta ja katua lainaamista myöhemmin? Tilaatko laskulla postimyynnistä enemmän kuin mihin sinulla olisi varaa?

Vapaaehtoisen luottokiellon avulla voit estää itseltäsi impulsiivisen pikavippien tilaamisen. Pikavippiyhtiöiden ja muiden luotonantajien on tarkistettava hakijoiden luottotiedot, joten hakemus jumittuu todennäköisesti luottokieltoon.

Aivan kokonaan luotonsaanti ei vapaaehtoisella kiellolla esty, joten kyseessä ei ole samanlainen toimenpide kuin maksuhäiriömerkintä. Vapaaehtoisesti luotonsaannin kieltänyt saa käyttöönsä todistuksen, jotta voi tarvittaessa saada luottoa. Luottokielto hidastaa lainaamista ja esimerkiksi verkko-ostosten tekoa kuitenkin sen verran, ettei velkaantuminen onnistu hetken mielijohteesta.

Luottokiellon voi hankkia luottotietorekisteriä pitävältä yritykseltä eli Suomessa joko Suomen Asiakastiedolta tai Bisnodelta. Yhdellä hankinnalla luottokielto säilyy kaksi vuotta, ellei sitä itse poista. Kovin yleinen ei vapaaehtoinen luottokielto vielä ole.

Useimmiten luottokielto tilataan silloin, jos lompakko on kadonnut tai varastettu. Luottokiellon avulla mahdollinen identiteettivaras ei pysty tilaamaan yhtä helposti vippejä tai verkko-ostoksia väärillä henkilötiedoilla.

Tähän liittyvät artikkelit

Klikkaa Tästä  Vanhemmat huolissaan lastensa vippaamisesta