Lehti: Kokoomusnuoret pikavippien puolella

Kokoomusnuoret eivät kannata pikavippien täyskieltoa. Pikavippien täyskieltoa ajava lakialoite on pian äänestettävänä eduskunnassa.

Varsinais-Suomen Kokoomusnuorten mielestä pikavippien täyskielto on väärä lähestymistapa maksuhäiriöongelmien ratkaisuun, kertoo Rannikkoseutu -lehti. Kokoomusnuorten mielestä myös pikalainojen osuutta maksuhäiriöongelmissa on liioiteltu. Suomen Asiakastieto rekisteröi viime vuonna 1,5 miljoonaa uutta maksuhäiriömerkintää. Näistä alle viisi prosenttia koski pikavippejä, eli alle 300 euron suuruisia kulutusluottoja.

Pikavippien täyskielto olisi elinkeinotoiminnan kieltämistä ja asettaisi luottojen myöntäjiä eriarvoiseen asemaan, sillä lakiehdotus ei kiellä pankkeja myöntämästä pieniä, pikavippien suuruisia lainoja. Aiemmin tehdyt tutkimukset kuitenkin paljastavat, että pankit eivät ole halukkaita myöntämään pieniä lainoja, sillä pankkien lainakulut ovat huomattavasti pikavippien kuluja suurempia ja kävisivät kohtuuttomiksi pienten lainasummien kohdalla.

Varsinais-Suomen Kokoomusnuorten puheenjohtaja Anna Mellin toteaa Rannikkoseutu-lehdelle, että suomalaisten velkaongelmat eivät ratkea pikavippien kieltämisellä. Melinin mukaan pikavippien säätely on kuitenkin järkevää.

Suomen Pienlainayhdistyksen kampanjan mukaan pikavipit edustavat vain 0,5 prosenttia kaikista suomalaisten kulutusluotoista, mikä on 0,07 prosenttia koko suomalaisten luottokannasta. Myös pikavippialan toimijat toivovat itsekin alalle tiukempaa säätelyä epärehellisten toimijoiden kitkemiseksi alalta. Yhdistys ehdottaakin pikalaina-alan siirtämistä Finanssivalvonnan piiriin muiden lainoja myöntävien yritysten tapaan.

Suomen Asiakastiedon johtaja Heikki Koivula totesi alkuvuodesta Talouselämä -lehdelle, että pikavippien rooli suomalaisten velkaantumisessa on pienempi, kuin julkisuudessa annetaan ymmärtää. Koivula totesi myös, että pikavippien täyskielto ei ratkaise suomalaisten ylivelkaantumista. Asiakastiedon lakiasianpäällikkö Juuso Jokela epäili velanoton siirtyvän vain muualle, mikäli pikavipit kiellettäisiin kokonaan.

Eduskunta äänestää pian pikavippien kieltämisestä. Eduskunnan käsittelyssä on myös toinen lakialoite, joka rajoittaisi pikavippitoimintaa monin tavoin, muun muassa rajaamalla pikalainojen korkoja, myöntämistapoja ja kuluja. Oikeusministeriö on valmistellut lakiehdotusta ja kysynyt valmistelun avuksi myös kansalaisten mielipiteitä ja kokemuksia pikavipeistä. Sampsa Katajan ajaman lakialoitteen pikavippien täyskiellosta on allekirjoittanut 126 kansanedustajaa.

Klikkaa Tästä  Keskimääräinen pikavippi on jo 520 euroa

Tähän liittyvät artikkelit

  • Kokemuksia pikavipeistäKokemuksia pikavipeistä Lehtien kirjoittaessa velkaongelmiin joutuneista vippaajista voi olla yllättävää, että suurin osa pikaluottoja ottaneista ovat tavallisia työssäkäyviä ihmisiä.
  • Ilmainen pikavippiIlmainen pikavippi Monia pikavippipalveluita voi testata tilaamalla ilmaisen pikavipin. Ainakin Vivus, Suomilimiitti ja Ferratum tarjoavat täysin kuluttomia vippejä. Katso koko lista tämän artikkelin lopusta.Yleensä ilmaista pikavippiä tarjotaan ainoastaan ensilainaksi […]
  • Pikavippi.fi tarjoaa nyt lainoja 1000 euroon astiPikavippi.fi tarjoaa nyt lainoja 1000 euroon asti Pikavippi.fi tarjoaa lainoja nyt aina 1000 euroon saakka. Maksuaikaa lainoille voi saada 14 vuorokaudesta kuuteen kuukauteen. Aiemmin Pikavippi.fi on tarjonnut lainoja 50 eurosta 300 euroon asti. Uudet lainasummat ovat siis 400 euroa, 500 euroa, 600 euroa, […]
  • KL: Pikalainoista globaalia bisnestäKL: Pikalainoista globaalia bisnestä Ferratum-yritysryhmän perustaja, pääomistaja ja toimitusjohtaja Jorma Jokela pyrkii levittämään pikalainayritystä maailmalle. Suomesta pankkitoimilupaa ei irronnut, joten sitä haetaan toisesta EU-maasta, mikä mahdollistaisi pankkitoiminnan koko EU:n […]
  • KSML: Uuden lain myötä otetaan ehkä isompia pikavippejäKSML: Uuden lain myötä otetaan ehkä isompia pikavippejä Pikavipeille asetetaan todennäköisesti keväällä korkokatto, jonka tarkoituksena on suitsia vippien korkeita korkokuluja. Seurauksena voi kuitenkin olla, että luottosummat kasvavat entistä suuremmiksi.
  • EverydayEveryday Everyday on kännykällä tai netin kautta nostettava joustoluotto. Saat heti käyttöösi 2000 euron luottorajan. Sopimuksen tekeminen on maksutonta, eikä kuukausimaksuja peritä. Lainakuluja maksat ainoastaan omalle pankkitilillesi nostamistasi […]
  • Mistä lainaa? pikavippinyt.fi listasi lainapalvelutMistä lainaa? pikavippinyt.fi listasi lainapalvelut Pikavippii.fi kokosi listan lainayrityksistä, jotka tarjoavat edelleen pieniä, alle 1000 euron lainoja. Suurin osa vanhosta pikavippiyrityksistä on edelleen toiminnassa, mutta moni on uudistanut palvelunsa esimerkiksi tililuotoksi.
  • Suomen Asiakastieto alkaa tarjota positiivisia luottotietojaSuomen Asiakastieto alkaa tarjota positiivisia luottotietoja Suomen Asiakastieto alkaa tarjota luotonantajien käyttöön tietoja lainanhakijoiden aikaisemmista lainoista. Tavoitteena on vähentää ylivelkaantumista ja luottotappioita.
  • Pikavippiyrityksiä syytetään kiskonnastaPikavippiyrityksiä syytetään kiskonnasta Muun muassa Helsingin Sanomat ja Turun Sanomat kertovat, että Helsingin kihlakunnansyyttäjä Kari Penttinen on nostanut kiskontasyytteen kolmea pikavippiyhtiötä pyörittänyttä miestä kohtaan.
  • Blue FinanceBlue Finance Blue Finance on vippipalvelu, joka tarjoaa lainaa 100 - 700 euroa. Lainan hakeminen on helppoa ja vippien hinta erittäin edullinen, mutta kannattaa huomioida, että lainoihin tarvitaan takaus.Blue Finance myöntää lainaa 18 vuotta täyttäneille henkilöille. […]
Klikkaa Tästä  Finanssialan mukaan lainaaminen kiihkeintä 20 vuoteen