Kuulevatko kaikki ulosotostani?

Ulosottoon joutunut saattaa pohtia, selviääkö tilanne pomolle ja kaikille tutuille.

Harva tulee kertoneeksi avoimesti ulosottoon joutumisesta, vaikka ulosoton kanssa joutui viime vuonna asioimaan puoli miljoonaa suomalaista. Ulosottotiedot eivät kuitenkaan ole salaisia.

Kun ulosottovirasto saa uuden velan käsiteltäväkseen, se lähettää velalliselle ensimmäisenä vapaaehtoisen maksukehotuksen. Jos velallinen maksaa sen eräpäivään mennessä, ei tieto ulosotosta päädy kenellekään eikä jää ulosottorekisteriin.

Jos ei kykene maksamaan vapaaehtoista maksukehotusta, ulosottovirasto siirtyy palkan ulosmittaukseen. Silloin työnantajalle ilmoitetaan, että osa palkasta on maksettava ulosottoon. Tässä tapauksessa ulosotto tulee työnantajan tietoon.

Yksi tapa järjestellä ulosottoa on maksusuunnitelma. Silloin velallinen maksaa itse säännöllisesti saman summan, joka muuten ulosmitattaisiin palkasta. Jos tehdään maksusuunnitelma, ei tilanne tule työnantajan tietoon. Maksusuunnitelmaa on kuitenkin noudatettava huolellisesti, tai ulosottovirasto siirtyy palkan ulosmittaukseen.

Kuka tahansa voi tilata netin välityksellä toisesta henkilöstä ulosottotodistuksen. Todistuksesta selviää, mitä velkoja henkilöllä on ollut ulosotossa viimeisen kahden vuoden aikana.

MTV.fi selvitti, kuka voi saada tiedon ulosotosta.

Tähän liittyvät artikkelit

  • Vivukselta ensimmäinen vippi ilman lisäkulujaVivukselta ensimmäinen vippi ilman lisäkuluja Vivus tarjoaa ensimmäisen lainan ilman kuluja ja korkoja. Vivukselta saat lainaa kun olet vähintään 20 vuotta täyttänyt suomen kansalainen ja olet hoitanut maksuasiasi aina huolellisesti.
  • Oletko suunnittelemassa pikavipin ottoa? Tutustu ensin näihin ohjeisiinOletko suunnittelemassa pikavipin ottoa? Tutustu ensin näihin ohjeisiin Moni ottaa pikavippiä äkilliseen rahantarpeeseen. Pikavippejä usein mediassa mustamaalataan, mutta fiksusti otettu pikavippi ei tuo käyttäjälleen ongelmia.
  • Todellinen vuosikorko ei ole koko totuusTodellinen vuosikorko ei ole koko totuus Jos otat 100 euron pikavipin kuukauden maksuajalla, pikavippisi todellinen vuosikorko on todennäköisesti yli 1000 prosenttia. Kuulostaako hurjalta? Kyllä. Tarkoittaako se, että maksat korkoja yli 1000 prosenttia, siis moninkertaisesti yli alkuperäisen […]
  • Mitä vaihtoehdoksi?Mitä vaihtoehdoksi? Mitä vaihtoehdoksi, jos ei halua ottaa pikavippiä, mutta tarvitsee pientä rahasummaa? Onhan niitä vaihtoehtoja pikavipeille, vaikkei olisi säästöjä sukanvarressa, tai sukulaisia tai ystäviä, joilta voisi saada pientä rahasummaa lainaksi. Kaikki eivät halua […]
  • Yle: Pikavipit katoavat, tilalle korvaavia tuotteitaYle: Pikavipit katoavat, tilalle korvaavia tuotteita Pikavippien korkoja rajoittava uusi laki tulee voimaan alkukesään mennessä. Sen myötä nykymuotoiset pikavipit katoavat markkinoilta, arvioi Suomen Pienlainayhdistyksen toiminnanjohtaja.
  • Euroloan lopettaa pikavippien tarjoamisen, tilalle kulutusluototEuroloan lopettaa pikavippien tarjoamisen, tilalle kulutusluotot Euroloan Consumer Finance kertoo tiedotteessaan, että se lopettaa pienlainojen tarjoamisen Suomessa ja siirtyy sen sijaan tarjoamaan isompia ja pitkäaikaisempia kulutusluottoja.
  • Hae velkaongelmaan apua hetiHae velkaongelmaan apua heti Ylivelkaantuminen ja oman talouden hallinnan menetys hävettää ja ahdistaa usein, mutta ongelmissa ei kannata jäädä rypemään vaan etsiä niihin reippaasti apua.
  • Pikalaina Osuuspankin tilillePikalaina Osuuspankin tilille Hae pikavippi helposti Osuuspankin asiakkaana. Pikavippi on helppo saada nopeasti tilille.Voit hakea esimerkiksi 100 euron pikavippiä, 500 euron vippiä tai 1000 euron pikalainaa erittäin helposti, jos sinulla on Osuuspankin pankkitili ja […]
  • Lakiehdotus koskien pikavippejä valmiina käsittelyynLakiehdotus koskien pikavippejä valmiina käsittelyyn Hallitus on aikeissa asettaa tiukat rajoitukset pikavipeille. Hallituksen valmiissa lakiesityksessä on asetettu korkokatto alle 2000 euron suuruisille pikavipeille.
  • Kari Kuusisto ja Suomen Asiakastieto puolustavat pikavippialan omia luottotietomerkintöjäKari Kuusisto ja Suomen Asiakastieto puolustavat pikavippialan omia luottotietomerkintöjä Tietosuojavaltuutettu kritisoi luottotietorekisterin OPL-merkintöjä, mutta Suomen Pienlainayhdistyksen ja Suomen Asiakastiedon mukaan käytäntö on ollut laillinen.
Klikkaa Tästä  Mikä sosiaalinen luotto?