KL: Harhaanjohtavasta markkinoinnista markkinointikielto pikavippiyritykselle

Reissuluotto-niminen pikalainayhdistys on saanut markkinointikiellon harhaanjohtavan markkinoinnin takia. Kiellon taustalla on kuluttajaviraston ja kuluttaja-asiamiehen hakemus. Päätöksen antoi Markkinaoikeus.

Kadunvarsimainoksissa ja metroasemilla olleissa mainoksissa ei ollut riittävän selkeästi kaikkia vaadittuja tietoja. Todellinen vuosikorko oli piilotettu pienellä tekstillä mainoksen alareunaan ja kaikkia vaadittuja tietoja ei kerrottu. Yritys ei myöskään suostunut lopettamaan mainontaansa kehoituksesta huolimatta. Mainonnan katsottiin osoittavan selvää piittaamattomuutta lainsäädäntöä kohtaan. Markkinaoikeuden antaman päätöksen mukaan yritys ei saa jatkaa tai uudistaa vastaavanlaista markkinointia 50 000 euron sakon uhalla. Jatkossa mainonnassa vaaditaan olevan kaikki laissa vaaditut tiedot selkästi ja helposti ilmaistuna.

Huomautuksia mainostuksesta on annettu myös muille pikalainayrityksille, esimeriksi Pikavippi.fi -pikalainapalvelun takana oleva OPR-Vakuus Oy on saanut huomautuksen mainonnasta jossa ei kerrottu kaikkia vaadittuja tietoja. OPR-Vakuus Oy lopetti kuitenkin mainonnan huomautuksen seurauksena.

Tapauksesta kertoi Kauppalehti toukokuussa 2011.

Tähän liittyvät artikkelit

Klikkaa Tästä  Pikavipit eivät sovi peliongelmaisille