Jyväskylä ei halua pikavippimainoksia kaupungin mainospaikoille

Jyväskylässä on tehty aloite jonka mukaan pikavippimainokset halutaan kieltää kaupungin omistamilta mainospaikoilta. Pikavippimainokset ovat kielletty kaupungin omistamilta mainospaikoilta jo Tampereella ja Kouvolassa.

Jyväskylässä valtuustoaloitteen on tehnyt Sinuhe Wallinheimo 40 muun kaupunginvaltuutetun kanssa. Valtuustoaloite pikavippien kieltämiseksi on tehty myös Raumalla, Mikkelissä sekä Haminassa.

Tällä hetkellä Jyväskylällä on kuusi mainospaikkasopimusta neljän eri mainosalan yrittäjän kanssa. Näistä sopimuksista uusimmassa sopimuksessa koskien pysäkkikatoksia on ehto, jossa kielletään pikavippimainokset mainospaikoilta.

Aloitteessa sanotaan, että vastuulliseen markkinatalouteen kuuluu rohkeus rajoittaa toimintaa, mikäli toiminnan sosiaaliset ja kansantaloudelliset haitat ovat suurempia, kuin sen henkilökohtaiset hyödyt. Aloitteessa esitetään kaupunginhallitukselle, että kaupunki ryhtyy toimiin pikaluottomainosten poistamiseksi katukuvasta.

Mainosalan yrittäjät eivät kuitenkaan usko, että mainosten kieltäminen katukuvasta on ratkaisu vippiongelmiin.

JCDeaux Finland Oy:n mielestä ongelmaa aiheuttavat enemmänkin vippien suuret korot, sekä se, että ihmiset ottavat päällekkäisiä vippejä, eivätkä sitten pysty niitä maksamaan.

Toinen mainosalan yritys Clear Channel Suomi Oy näkee, että pikavippimainoksilla tulisi olla yhtälailla oikeus mainostaa, kuin millä muullakin yrityksellä tai palvelulla, sillä pikavippien myyminen on täysin laillinen toimiala.

Aiheesta uutisoi sanomalehti Keskisuomalainen.

Tähän liittyvät artikkelit

  • Pikavippiä ei tarvitse pelätä, mutta varo silti ylivelkaantumistaPikavippiä ei tarvitse pelätä, mutta varo silti ylivelkaantumista Pikavipin ottaminen ei johda automaattisesti ylivelkaantumiseen, mutta laina kannattaa silti aina ottaa harkiten ja vastuullisesti.
  • Kemissä kiellettiin pikavippien mainontaKemissä kiellettiin pikavippien mainonta Kemin kaupungin tekninen lautakunta päätti, että pikavippimainokset kielletään kaupungin mainospaikoilla.
  • Kuluttajavirasto: Neljä pikavippiyhtiötä laskuttanut epäasiallisestiKuluttajavirasto: Neljä pikavippiyhtiötä laskuttanut epäasiallisesti Neljä pikavippiyritystä, Aeris, Tromvelt, M Aurora ja EC Finland, ovat tarjonneet epäasiallisia tai laittomia luottoja ja laskuttaneet epäselvästi.
  • HS: Moni pikalainayhtiö mukana perintäbisneksessäHS: Moni pikalainayhtiö mukana perintäbisneksessä Pikavippiyritysten omistavat perintätoimistot joutuvat maaliskuussa ahtaalle, sillä jatkossa ne eivät enää saa veloittaa suuria perintäkustannuksia periessään samaan konserniin kuuluvien yritysten velkoja.
  • Pikavippihakemus tulee usein myös hylätyksi Pikavippihakemus tulee usein myös hylätyksi Läheskään aina pikavippihakemusta ei hyväksytä ja vipin hakija ei saa luottoa. Syitä voi olla monia, mutta ennen kuin hakee vippiä, on ainakin syytä lukea lainaehdot huolella.
  • Kuluttajavirasto varoittaa neljästä pikavippiyhtiöstäKuluttajavirasto varoittaa neljästä pikavippiyhtiöstä Kuluttajavirastolle on tullut useita yhteydenottoja neljästä eri pikavippiyhtiöstä. Yrityksillä on ollut erityisen kalliita eräpäivänsiirtopalveluita, sekä heidän perintä on ollut asiatonta.
  • Pikavippikierre johti sakkorangaistukseenPikavippikierre johti sakkorangaistukseen Hyvinkääläismies on tuomittu yli viidestäkymmenestä petoksesta käräjäoikeudessa. Mies joutui pahaan pikavippikierteeseen, jossa hän haki aina uutta pikalainaa vanhan maksaakseen. Mies lopulta menetti myös luottotietonsa, joten hän jatkoi lanojen hakua […]
  • Lainaa24Lainaa24 Lainaa24.fi on lainoja kilpailuttava palvelu. Täytä ilmainen lainahakemus 500 - 40 000 euron lainasummalle ja saat todella nopeasti valmiiksi kilpailutettuja lainatarjouksia. Saaduista tarjouksista voit valita parhaimman käyttöösi.
  • Mikä on totuus pikavipeistä?Mikä on totuus pikavipeistä? Pikalainayhtiö Risicum haluaa korjata pikavippeihin liittyviä väärinkäsityksiä. Mediassa käsiteltyjen tapauksen vuoksi pikavippien vaikutus esimerkiksi ylivelkaantumiseen kuulostaa usein todellista merkitystään suuremmalta.
  • Rehtivippi ei toistaiseksi myönnä uusia vippejäRehtivippi ei toistaiseksi myönnä uusia vippejä Suomen rehellisimmäksi pikavippipalveluksi itseään kutsuva Rehtivippi on ilmoittanut lopettavansa uusien pikavippien myöntämisen toistaiseksi.
Klikkaa Tästä  Pikavippiyhtiöiden mainonta syynissä