Imatra ei lähde mukaan vippimainoskieltoon

Imatran kaupunki ei ole lähdössä mukaan pikavippimainokset kieltävien kaupunkien joukkoon. Muista kunnista ainakin Kouvolan kaupunki on jo tehnyt päätöksen, joka kieltää pikavippimainokset kaupungin omistamilta mainospaikoilta kadunvarsimainoksissa.

Imatran kaupungin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Leena Peura-Kuusela kertoi Lappeenrannan Uutiset -lehdelle, että Imatralla ei ole ainakaan toistaiseksi edes keskusteltu vippimainosten poistamisesta katukuvasta. Peura-Kuuselan mukaan mainokset todennäköisesti houkuttelevat ottamaan pikavippiä, mutta tärkeämpää on arvioida, ovatko mainokset haitallisia kaupungin imagolle. Henkilökohtaisesti markkinointi- ja viestintäpäällikkö ei vippimainoksista pidä.

Imatralaisen tekemässä katugallupissa ihmiset olivat vahvasti vippimainoksia vastaan. Vippimainoksia syytettiin jopa nuorison ajamisesta vippikierteeseen, jossa vanhoja vippejä maksellaan uusilla pois. Vastaajat perustelivat mainoskieltoa muun muassa sillä, että muitakaan haitallisia asioita, kuten viinaa tai tupakkaa ei kaupungin kadunvarsilla mainosteta. Katugalluppiin vastanneet totesivat kuitenkin, ettei mainoksia juuri edes huomaa, elleivät ne ole uusia.

Aiemmin vippimainoskiellosta on päättänyt Kouvolan kaupunki, jonka tekninen lautakunta kielsi pikaluottojen mainostamisen kaupungin lähes 80 mainospylväässä. Kieltoa perusteltiin imagokysymyksillä, sillä vippimainosten ei katsota sopivan kaupungin imagoon. Kouvolan kaupungilla on mainospaikkoja myös roskakoreissa, joihin pikavippimainokset saavat jäädä sopimuksellisista syistä. Näissä vippimainokset voidaan kieltää vasta vuonna 2014, mikäli silloinen lautakunta haluaa vippimainoksista kokonaan eroon.

Myös Joensuussa on tehty pikavippimainokset kieltävä valtuustoaloite, jonka on allekirjoittanut yli puolet valtuustosta. Lisäksi tiettävästi ainakin Hamina harkitsee vastaavaa kieltoa.

Tähän liittyvät artikkelit