Imatra ei lähde mukaan vippimainoskieltoon

Imatran kaupunki ei ole lähdössä mukaan pikavippimainokset kieltävien kaupunkien joukkoon. Muista kunnista ainakin Kouvolan kaupunki on jo tehnyt päätöksen, joka kieltää pikavippimainokset kaupungin omistamilta mainospaikoilta kadunvarsimainoksissa.

Imatran kaupungin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Leena Peura-Kuusela kertoi Lappeenrannan Uutiset -lehdelle, että Imatralla ei ole ainakaan toistaiseksi edes keskusteltu vippimainosten poistamisesta katukuvasta. Peura-Kuuselan mukaan mainokset todennäköisesti houkuttelevat ottamaan pikavippiä, mutta tärkeämpää on arvioida, ovatko mainokset haitallisia kaupungin imagolle. Henkilökohtaisesti markkinointi- ja viestintäpäällikkö ei vippimainoksista pidä.

Imatralaisen tekemässä katugallupissa ihmiset olivat vahvasti vippimainoksia vastaan. Vippimainoksia syytettiin jopa nuorison ajamisesta vippikierteeseen, jossa vanhoja vippejä maksellaan uusilla pois. Vastaajat perustelivat mainoskieltoa muun muassa sillä, että muitakaan haitallisia asioita, kuten viinaa tai tupakkaa ei kaupungin kadunvarsilla mainosteta. Katugalluppiin vastanneet totesivat kuitenkin, ettei mainoksia juuri edes huomaa, elleivät ne ole uusia.

Aiemmin vippimainoskiellosta on päättänyt Kouvolan kaupunki, jonka tekninen lautakunta kielsi pikaluottojen mainostamisen kaupungin lähes 80 mainospylväässä. Kieltoa perusteltiin imagokysymyksillä, sillä vippimainosten ei katsota sopivan kaupungin imagoon. Kouvolan kaupungilla on mainospaikkoja myös roskakoreissa, joihin pikavippimainokset saavat jäädä sopimuksellisista syistä. Näissä vippimainokset voidaan kieltää vasta vuonna 2014, mikäli silloinen lautakunta haluaa vippimainoksista kokonaan eroon.

Myös Joensuussa on tehty pikavippimainokset kieltävä valtuustoaloite, jonka on allekirjoittanut yli puolet valtuustosta. Lisäksi tiettävästi ainakin Hamina harkitsee vastaavaa kieltoa.

Tähän liittyvät artikkelit

  • Pikavippien loppuminen lisää mahdollisesti rikollista toimintaaPikavippien loppuminen lisää mahdollisesti rikollista toimintaa Pikavippien kielto ja rajoitus on ollut kovasti puheenaiheena. Eduskunnan täysistunnossa käytiin läpi kahta lakiesitystä koskien pikavippejä. Vippien kieltämisellä kuitenkin on myös kääntöpuoli.
  • Asiakastieto: Positiivinen luottorekisteri vähentäisi maksuhäiriömerkintöjäAsiakastieto: Positiivinen luottorekisteri vähentäisi maksuhäiriömerkintöjä Maksuhäiriömerkintöjen määrä on selvässä kasvussa. Suomen Asiakastieto kertoo, että jo 346 000 suomalaisella on vähintään yksi luottotietomerkintä. Vuonna 2012 uusia luottotietonsa menettäneitä oli 11 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.
  • HS: Perintäkulut saavat kritiikkiä tuomareiltaHS: Perintäkulut saavat kritiikkiä tuomareilta Pikalainavelat ovat jo aiheuttaneet ruuhkia käräjäoikeuksiin. Helsingin Sanomien haastattelemien käräjätuomareiden mielestä pienten saatavien perintäkulut ovat usein kohtuuttoman suuria.
  • Pikavippihakemus tulee usein myös hylätyksi Pikavippihakemus tulee usein myös hylätyksi Läheskään aina pikavippihakemusta ei hyväksytä ja vipin hakija ei saa luottoa. Syitä voi olla monia, mutta ennen kuin hakee vippiä, on ainakin syytä lukea lainaehdot huolella.
  • Vanhemmat huolissaan lastensa vippaamisestaVanhemmat huolissaan lastensa vippaamisesta Kuten kaikki vanhemmat tietävät, eivät huolet omasta lapsesta lopu siihen kun lapsi tulee täysi-ikäiseksi ja muuttaa pois kotoa. Huolenaiheet kuitenkin monesti tietysti vaihtuvat - enää ei huoleta alkoholin käyttö opiskelijabileissä tai seksuaalinen […]
  • Perusvippi.fi vippipaikkaPerusvippi.fi vippipaikka Kaada taikina uunivuokaan ja Perusvippi uunissa, rintojen suurennus omalla joustoluotoilla. Ja kun tähän lisätään se Perusvippi, sisätiloihin lainapalvelua säiliön olla haponkestävää, perusvippi Maalaisliitto ja liberaali Kansallinen Edistyspuolue. Pikavippi […]
  • Kainuun Sanomat: Pikavippimainokset lähtevät KajaanistaKainuun Sanomat: Pikavippimainokset lähtevät Kajaanista Valtuustoaloite pikavippimainosten kieltämiseksi etenee Kajaanissa. Kaupungin ympäristötekninen lautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle, että pikavippien mainostaminen kaupungin omistamilla mainospaikoilla kielletään.
  • Pikavippien suosio kasvussaPikavippien suosio kasvussa Tämän vuoden toisen neljänneksien, eli 1.4-30.6 välisen ajan Luottokanta-tilasto on julkaistu syyskuun puolessa välissä. Tilastokeskuksen ylläpitämän ja julkaiseman tilaston mukaan pienlainat ovat edelleen suosittuja.
  • Lakiehdotus koskien pikavippejä valmiina käsittelyynLakiehdotus koskien pikavippejä valmiina käsittelyyn Hallitus on aikeissa asettaa tiukat rajoitukset pikavipeille. Hallituksen valmiissa lakiesityksessä on asetettu korkokatto alle 2000 euron suuruisille pikavipeille.
  • Kuluttajavirasto varoittaa neljästä pikavippiyhtiöstäKuluttajavirasto varoittaa neljästä pikavippiyhtiöstä Kuluttajavirastolle on tullut useita yhteydenottoja neljästä eri pikavippiyhtiöstä. Yrityksillä on ollut erityisen kalliita eräpäivänsiirtopalveluita, sekä heidän perintä on ollut asiatonta.
Klikkaa Tästä  Raumalla halutaan kieltää pikavippien mainonta