Hae velkaongelmaan apua heti

Mitä nopeammin etsit apua taloudellisiin vaikeuksiin, sitä helpommin ongelmat ratkeavat, kertoo Nuorisosäätiön Luukkublues-lehti.

Ylivelkaantuminen ja oman talouden hallinnan menetys hävettää ja ahdistaa usein, mutta ongelmissa ei kannata jäädä rypemään vaan etsiä niihin reippaasti apua. Alkuun pääsee esimerkiksi Takuu-Säätiön tai kuntien talous- ja velkaneuvojien avulla. Takuu-Säätiöllä on maksuton Velkalinja ja Kysy rahasta -chat, joissa voi kysyä neuvoja ensihätään. Pienistäkin rahahuolista saa kysyä. Keskustelussa käsitellään velka- ja elämäntilannetta ja pohditaan alustavia ratkaisuita.

Velkaongelmiin on tarjolla monenlaisia ratkaisuita. Joissakin tilanteissa ongelmia voi hoitaa järjestelylainan tai sosiaalisen luoton avulla. Järjestelylainalla voidaan hoitaa tilanteita, joissa velkoja on kertynyt useita. Järjestelylainalla yhdistetään lainat eli maksetaan kaikki lainat pois ja lyhennetään vain yhtä lainaa, jonka maksuaika on pidempi ja korko usein kohtuullisempi. Takuu-Säätiöltä voi saada takauksen järjestelylainaan.

Jotkut kunnat myöntävät sosiaalisia luottoja. Niitä voi käyttää pienten velkojen yhdistämiseen tai ennaltaehkäisevästi esimerkiksi pakollisten hankintojen tekemiseen, takuuvuokraan tai vuokrarästien maksuun. Sosiaalisen luoton korko on edullinen, ja sen avulla voi välttää kalliimmat kulutusluotot.

Nuorisosäätiön asunnoissa asuvat helsinkiläiset voivat saada myös pienlainaa, jota järjestetään Nuorisosäätiön ja Takuu-Säätiön yhteistyönä. Pienlainalla ei yleensä voi maksaa muita velkoja, mutta yksittäisten laskujen ja vuokrarästien maksaminen sillä voi onnistua.

Tähän liittyvät artikkelit

  • Pikalaina Danskebankin tilillePikalaina Danskebankin tilille Oletko Danske Bankin asiakas ja tarvitset pikavippiä? Pikalainan hakeminen on yksinkertaista, sillä käytännössä kaikki lainapalvelut myöntävät vippiä Danskebankin asiakkaille. Löydät näiltä sivuilta kaikki pikavipit, joita voi hakea Danske Bankin […]
  • Hae velkaongelmaan apua heti 1Luottokielto suojaa identiteettivarkaudelta ja estää impulsiiviset pikavipit Onko tapanasi tilata pikavippejä hetken mielijohteesta ja katua lainaamista myöhemmin? Tilaatko laskulla postimyynnistä enemmän kuin mihin sinulla olisi varaa?
  • Pikalaina Osuuspankin tilillePikalaina Osuuspankin tilille Hae pikavippi helposti Osuuspankin asiakkaana. Pikavippi on helppo saada nopeasti tilille.Voit hakea esimerkiksi 100 euron pikavippiä, 500 euron vippiä tai 1000 euron pikalainaa erittäin helposti, jos sinulla on Osuuspankin pankkitili ja […]
  • Pikalainaongelmissa vastuu myös asiakkaallaPikalainaongelmissa vastuu myös asiakkaalla Keskustelussa pikavippien aiheuttamista ongelmista on huomioitu nyt asiakkaan oma vastuu myös viranomaistaholta. Holtiton lainanotto aiheuttaa ongelmia.
  • Todellinen vuosikorko ei ole koko totuusTodellinen vuosikorko ei ole koko totuus Jos otat 100 euron pikavipin kuukauden maksuajalla, pikavippisi todellinen vuosikorko on todennäköisesti yli 1000 prosenttia. Kuulostaako hurjalta? Kyllä. Tarkoittaako se, että maksat korkoja yli 1000 prosenttia, siis moninkertaisesti yli alkuperäisen […]
  • Pikavippien suosio aiheuttaa lieveilmiöitäPikavippien suosio aiheuttaa lieveilmiöitä Suositut pikavipit aiheuttavat ruuhkia käräjäoikeuksille. Pikavippiyritykset aloittivat toiminnan Suomessa vuonna 2005, jonka jälkeen käräjäoikeuksien velkariidat ovat kasvaneet kaksinkertaiseksi. Useat velkaongelmaiset ovat nuoria, jotka ottavat pikavippejä […]
  • Oletko suunnittelemassa pikavipin ottoa? Tutustu ensin näihin ohjeisiinOletko suunnittelemassa pikavipin ottoa? Tutustu ensin näihin ohjeisiin Moni ottaa pikavippiä äkilliseen rahantarpeeseen. Pikavippejä usein mediassa mustamaalataan, mutta fiksusti otettu pikavippi ei tuo käyttäjälleen ongelmia.
  • Perusvippi.fi vippipaikkaPerusvippi.fi vippipaikka Kaada taikina uunivuokaan ja Perusvippi uunissa, rintojen suurennus omalla joustoluotoilla. Ja kun tähän lisätään se Perusvippi, sisätiloihin lainapalvelua säiliön olla haponkestävää, perusvippi Maalaisliitto ja liberaali Kansallinen Edistyspuolue. Pikavippi […]
  • Vivukselta ensimmäinen vippi ilman lisäkulujaVivukselta ensimmäinen vippi ilman lisäkuluja Vivus tarjoaa ensimmäisen lainan ilman kuluja ja korkoja. Vivukselta saat lainaa kun olet vähintään 20 vuotta täyttänyt suomen kansalainen ja olet hoitanut maksuasiasi aina huolellisesti.
  • Kuulevatko kaikki ulosotostani?Kuulevatko kaikki ulosotostani? Ulosottoon joutunut saattaa pohtia, selviääkö tilanne pomolle ja kaikille tutuille. Harva tulee kertoneeksi avoimesti ulosottoon joutumisesta, vaikka ulosoton kanssa joutui viime vuonna asioimaan puoli miljoonaa suomalaista.
Klikkaa Tästä  Pikavippikierre johti sakkorangaistukseen