Elinkeinoelämän Keskusliiton puheenjohtajan pikavippibisneksiä moitittiin

Elinkeinoelämän Keskusliiton puheenjohtaja Ilpo Kokkila on mukana pikavippiliiketoimissa, kertoi sanomalehti Kaleva viime lauantaina. Kokkilan sijoitusyhtiö Pontos Group omistaa 10 – 20 prosenttia pikavippiyritys Ferratumista.

Kuluttajaekonomian professori Visa Heinonen Helsingin yliopistosta arvosteli tuoreeltaan Kokkilan osallistumista pikavippiliiketoimintaan.

– Yhteiskunnan eliitin pitää pyrkiä noudattamaan korkeaa moraalia ja näyttämään esimerkkiä, jos halutaan, että tavalliset kansalaiset toimivat moraalisesti ja oikein, Heinonen sanoi Kalevalle.

Kokkilaa arvosteli voimakkaasti myös SDP:n varapuheenjohtaja Eero Vainio. Asiasta kertoi Demari-lehti.

– Elinkeinoelämän ykkösmiehelle ei näemmä enää riitä työtä tekevien suomalaisten palkkojen ja työsuhdeturvan polkeminen, vaan työläisiltä pitää vielä kiskoa korkoakin, Vainio kritisoi.

Vainion mukaan vaikuttaa siltä, että Kokkilalle merkitsee vain raha. Hän muistuttaa, että menestyvä suomalainen työelämä syntyy motivoituneista työntekijöistä, sitoutuneista johtajista ja vastuullisuutta arvossa pitävistä omistajista, ei ahneudesta ja itsekkyydestä.

Kokkila itse puolusti toimiaan Kalevassa. Hänen mukaansa pikavippitoimialaan liittyy ikäviä piirteitä ja ikäviä yhtiöitä, ja Ferratum-sijoitusta tehtäessä käytiinkin keskustelua asian eettisestä puolesta. Johtopäätöksenä kuitenkin oli, että Ferratum on moraalisilla pelisäännöillä toimiva yhtiö.

Tähän liittyvät artikkelit

  • Mistä lainaa? pikavippinyt.fi listasi lainapalvelutMistä lainaa? pikavippinyt.fi listasi lainapalvelut Pikavippii.fi kokosi listan lainayrityksistä, jotka tarjoavat edelleen pieniä, alle 1000 euron lainoja. Suurin osa vanhosta pikavippiyrityksistä on edelleen toiminnassa, mutta moni on uudistanut palvelunsa esimerkiksi tililuotoksi.
  • KL: Pikalainoista globaalia bisnestäKL: Pikalainoista globaalia bisnestä Ferratum-yritysryhmän perustaja, pääomistaja ja toimitusjohtaja Jorma Jokela pyrkii levittämään pikalainayritystä maailmalle. Suomesta pankkitoimilupaa ei irronnut, joten sitä haetaan toisesta EU-maasta, mikä mahdollistaisi pankkitoiminnan koko EU:n […]
  • KL: Suomalaiset pikavipit maailmanmarkkinoilleKL: Suomalaiset pikavipit maailmanmarkkinoille Suomalaiset pikavipit siirtyvät yhä laajemille maailmanmarkkinoille Ferratumin avatessa toimistonsa Uuteen-Seelantiin. Ferratum toimii 17 eri maassa.
  • Pikavippiyrityksiä syytetään kiskonnastaPikavippiyrityksiä syytetään kiskonnasta Muun muassa Helsingin Sanomat ja Turun Sanomat kertovat, että Helsingin kihlakunnansyyttäjä Kari Penttinen on nostanut kiskontasyytteen kolmea pikavippiyhtiötä pyörittänyttä miestä kohtaan.
  • Pikavippiyhtiö Ferratum oikaisee väitteitä pikavipeistäPikavippiyhtiö Ferratum oikaisee väitteitä pikavipeistä Pikavippiyhtiö Ferratum oikaisee tiedotteessaan julkisuudessa esitettyjä perättömiä väitteitä pikavipeistä, lainojen koroista ja pienluottoalasta.
  • Suomen Pienlainayhdistyksessä kymmenen jäsentäSuomen Pienlainayhdistyksessä kymmenen jäsentä Ainalaina eli Oy Netford Capital Ltd liittyi Suomen Pienlainayhdistys ry:n jäseneksi 7.6.2011. Yhdistyksessä on nyt 10 jäsenyritystä, joiden yhteenlaskettu markkinaosuus pikavippialalla on noin 65 prosenttia.
  • Uusi pikavippilainsäädäntö voimaan viikon kuluttua – tilalle tililuottoja?Uusi pikavippilainsäädäntö voimaan viikon kuluttua – tilalle tililuottoja? Perinteisten pikavippien myynti päättyy ensi viikon perjantaina. Pienten lainojen myynti ei kuitenkaan Suomesta lopu. Tilalle tulee ainakin tililuottoja.
  • Euroloan korvasi pikavipit luottotililläEuroloan korvasi pikavipit luottotilillä Pikalainayhtiönä tunnettu Euroloan on tuonut markkinoille luottotilin, jonka kautta asiakkaat voivat hakea luottoa aina 5000 euroon asti.
  • Pikavippipalvelu Laina.fi siirtyi tililuottoonPikavippipalvelu Laina.fi siirtyi tililuottoon Jo useampi lainapalvelu on varautunut kesäkuun alun lakimuutoksiin vaihtamalla pikavipit tililuottoihin. Tuotteitaan ovat uudistaneet ainakin Euroloan ja Laina.fi, ja myös Viestilaina ja Ferratum kertovat verkkosivuillaan, että uudistuksia on luvassa.
  • Bonusta tilille lainaa hakemallaBonusta tilille lainaa hakemalla Kauppojen bonuskortit ovat jo monille tuttu tapa saada rahaa takaisin ostoksista. Uuden palvelun avulla voit saada rahaa takaisin jopa ottamastasi pikavipistä tai kulutusluotosta.
Klikkaa Tästä  Merkintä luottotiedoissa? Jopa tavallisten pankkipalveluiden käyttö voi vaikeutua