Brittijärjestö pelkää laittomien lainaajien nousua

Pikavippialaan kohdistuvien rajoitusten myötä monen kuluttajan riskinä on ajautua lainaamaan laittomilta lainanantajilta, väittää brittiläinen Consumer Finance Association (CFA). Järjestö edustaa useita pikavippiyhtiöitä.

Iso-Britanniassa säädettyjen rajoitusten myötä lyhytaikainen lainaaminen on vähentynyt maassa 68 prosentilla viimeisen kahden vuoden aikana. Nyt 80 prosenttia lainahakemuksista hylätään. CFA:n mukaan neljä prosenttia hylätyistä hakijoista päätyi lainaamaan laittomista lainapalveluista.

CFA kysyy, mistä laillisten luottojen ulkopuolelle suljetut asiakkaat jatkossa hankkivat tarvitsemansa lainat. Järjestö vaatii, että hyökkäys pikavippialaa kohtaan lopetetaan ja sen sijaan huomataan, että laina-alalla on tapahtunut kehitystä ja että toimiala on hyvin säädelty ja laillinen.

Velkaantuneita auttavat järjestöt ovat kuitenkin eri mieltä, ja väittävät, että vähävaraisten lainaajien riski ajautua velkakierteeseen on pienentynyt. Citizens Advice -järjestö on havainnut huomattavaa laskua pikavippiongelmissa, ja järjestö kommentoi, ettei korkeakorkoinen luotto ole ratkaisu taloudellisiin vaikeuksiin. Järjestön mukaan pikavippiyhtiöt tarjosivat pikalainaa ja pikavippejä liian usein henkilöille, joiden maksukyky ei ollut riittävä.

Tähän liittyvät artikkelit

Klikkaa Tästä  Positiivinen luottorekisteri vaihtoehtona pikavippitoiminnan kieltämiselle