Brittijärjestö pelkää laittomien lainaajien nousua

Pikavippialaan kohdistuvien rajoitusten myötä monen kuluttajan riskinä on ajautua lainaamaan laittomilta lainanantajilta, väittää brittiläinen Consumer Finance Association (CFA). Järjestö edustaa useita pikavippiyhtiöitä.

Iso-Britanniassa säädettyjen rajoitusten myötä lyhytaikainen lainaaminen on vähentynyt maassa 68 prosentilla viimeisen kahden vuoden aikana. Nyt 80 prosenttia lainahakemuksista hylätään. CFA:n mukaan neljä prosenttia hylätyistä hakijoista päätyi lainaamaan laittomista lainapalveluista.

CFA kysyy, mistä laillisten luottojen ulkopuolelle suljetut asiakkaat jatkossa hankkivat tarvitsemansa lainat. Järjestö vaatii, että hyökkäys pikavippialaa kohtaan lopetetaan ja sen sijaan huomataan, että laina-alalla on tapahtunut kehitystä ja että toimiala on hyvin säädelty ja laillinen.

Velkaantuneita auttavat järjestöt ovat kuitenkin eri mieltä, ja väittävät, että vähävaraisten lainaajien riski ajautua velkakierteeseen on pienentynyt. Citizens Advice -järjestö on havainnut huomattavaa laskua pikavippiongelmissa, ja järjestö kommentoi, ettei korkeakorkoinen luotto ole ratkaisu taloudellisiin vaikeuksiin. Järjestön mukaan pikavippiyhtiöt tarjosivat pikalainaa ja pikavippejä liian usein henkilöille, joiden maksukyky ei ollut riittävä.

Tähän liittyvät artikkelit

 • Pikalainayritys Euroloan tuo markkinoille virtuaalisen luottokortinPikalainayritys Euroloan tuo markkinoille virtuaalisen luottokortin
  Pikavipeistä ja kulutusluotoista tunnettu Euroloan Consumer Finance aikoo lanseerata uuden virtuaalisen luottokortin vielä kevään aikana.
 • Kuluttajavirasto: Luottojen markkinoinnissa puutteitaKuluttajavirasto: Luottojen markkinoinnissa puutteita
  Vivus, Santander ja Bigbank AS saivat kuluttaja-asiamieheltä huomautuksen, koska yhtiöiden mainoksissa ei kerrottu kaikkia lain vaatimia tietoja.
 • Pikavippien osuus ylivelkaantumisessa pieniPikavippien osuus ylivelkaantumisessa pieni
  Pikavippien osuus suomalaisten ylivelkaantumisessa on pieni. Viime vuonna rekisteröidystä maksuhäiriömerkinnöistä alle 5 prosenttia johtui pikavipeistä.
 • Luotonantajarekisteri 6/2011Luotonantajarekisteri 6/2011
  Pikalaina-alalla toimivien yritysten tulee olla rekisteröitynyt Etelä-Suomen lääninhallituksen luotonantajarekisteriin 31.5.2011 lähtien. 7.6.2011 Luotonantajarekisteriin kuuluvat seuraavat pikalainayritykset
 • EU varoittaa vippaajiaEU varoittaa vippaajia
  EU-komissio on tehnyt tehotarkastuksen eri puolilla Eurooppaa toimivien vippipalveluiden sivustoille. Noin 50 prosentissa tarkastuksen kohteeksi joutuneista sivustoista löydettiin jotakin huomautettavaa.
 • Mikä sosiaalinen luotto?Mikä sosiaalinen luotto?
  Kuntien tarjoama sosiaalinen luotto on edullista lainaa, jota myönnetään jopa maksuhäiriöisille. Luoton saaminen ei kuitenkaan ole välttämättä helppoa.
 • Yle: Pikavipit katoavat, tilalle korvaavia tuotteitaYle: Pikavipit katoavat, tilalle korvaavia tuotteita
  Pikavippien korkoja rajoittava uusi laki tulee voimaan alkukesään mennessä. Sen myötä nykymuotoiset pikavipit katoavat markkinoilta, arvioi Suomen Pienlainayhdistyksen toiminnanjohtaja.
 • Suomen Pienlainayhdistyksessä uusi jäsenSuomen Pienlainayhdistyksessä uusi jäsen
  Suomen Pienlainayhdistyksessä on nyt yhteensä 11 jäsenyritystä Oy Botnia Finance Ab:n liityttyä syyskuussa pienlainayhdistyksen jäseneksi.
 • Mistä lainaa? pikavippinyt.fi listasi lainapalvelutMistä lainaa? pikavippinyt.fi listasi lainapalvelut
  Pikavippii.fi kokosi listan lainayrityksistä, jotka tarjoavat edelleen pieniä, alle 1000 euron lainoja. Suurin osa vanhosta pikavippiyrityksistä on edelleen toiminnassa, mutta moni on uudistanut palvelunsa esimerkiksi tililuotoksi.
 • KL: Pikalainoista globaalia bisnestäKL: Pikalainoista globaalia bisnestä
  Ferratum-yritysryhmän perustaja, pääomistaja ja toimitusjohtaja Jorma Jokela pyrkii levittämään pikalainayritystä maailmalle. Suomesta pankkitoimilupaa ei irronnut, joten sitä haetaan toisesta EU-maasta, mikä mahdollistaisi pankkitoiminnan koko EU:n alueella. Esimerk...